• DOLAR 32.618
  • EURO 35.068
  • ALTIN 2436.562
  • ...
Nükleer müzakerelerde, İran'dan ABD'ye suçlama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Fars Haber Ajansına göre, İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Fransız mevkidaşı Catherine Colonna ile telefonda görüştü.

Abdullahiyan, ABD ile görüşmelere dair "ABD tarafı, Doha'ya ilerlemeye dayalı, yeni bir yaklaşımları olmadan katıldı. Önceki siyasi pozisyonun tekrarlanmasını doğru bulmuyor, yeni yaklaşımların sergilenmesi gerektiğine inanıyoruz." dedi.

Tahran yönetiminin Doha'daki görüşmeleri genel itibarıyla olumlu değerlendirdiğini yineleyen Abdullahiyan, şunları kaydetti:

"Amerika tarafının diplomatik fırsattan nasıl yararlanacağını görmek lazım. Henüz diplomasinin yolu açık. İyi ve kalıcı bir anlaşmaya varmak için biz ciddiyiz. Her zaman müzakerelerde olumlu öneri ve fikirlerimizi sunduk."

İranlı Bakan, ülkesinin verdiği sözleri yerine getirdiğini karşı tarafın da taahhütlerini yerine getirmesini beklediklerini kaydetti.

Fransa Dışişleri Bakanı Colonna da görüşmelerin devam etmesi ve İran'a yönelik yaptırımların kaldırılması gerektiğini vurguladı.

Colonna, "Diyalog ve müzakere fırsatını kullanmalı ve tüm tarafları tatmin edecek bir anlaşmaya varmaya çalışmalıyız." ifadelerini kullandı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir