• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
Hastanede yangın tatbikatı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Ulusal MedikalKurtarma Ekibi (UMKE), Afet ve Acil Durum İl Müdürlüğü (AFAD), İlçe EmniyetMüdürlüğü, itfaiye ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri ekiplerinin katılımıylayapılan tatbikat, senaryo gereği verilen yangın alarmıyla başladı.

 

 

Olayyerine gelen ilçe emniyet müdürlüğü ekipleri, hastane çevresine şerit çekerekgüvenlik önlemi alırken, itfaiye ekipleri de kısa sürede yangına müdahale etti.

 

 

UMKEekipleri ise, hastanede mahsur kalan vatandaşları tahliye ederek hasta ve hastayakınlarını da dışarıya çıkardı.

 

 

Tahliyesırasında hasta yakınlarının, kendilerini rollerine fazla kaptırması dikkatlerden kaçmadı.

 

 

Hastaneninüst katında mahsur kalan vatandaşları da iple bağladıkları sedyelerle tahliyeeden kurtarma ekipleri, hastaları 112 Acil Sağlık Hizmetleri ambulanslarıylabaşka bir hastaneye sevk etti.

 

 

Yaklaşık1 saat süren tatbikatın ardından gazetecilere açıklamada bulunan Gevaş DevletHastanesi Başhekimi Adem Ergioğuz, hastanelerinde ilk kez yangın tatbikatıgerçekleştirildiğini belirterek, görev alan ekiplere teşekkür etti.

 

 

UMKEBölge Sorumlusu Aydoğan Kaya da, hastanenin talebi üzerine yaptıklarıtatbikatın başarıyla sonuçlandığını vurgulayarak, ekiplerin görevlerinieksiksiz yerine getirdiğini ifade etti.

 

 

Vanİl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Eğitim ve Halkla İlişkiler Birimi sorumlusuErdal Kan ise kentte 2 yıl önce büyük bir afetin atlatıldığını anımsatarak,sivil savunma arama kurtarma, sağlık ve güvenlik ekiplerinin olası afetlerehazırlıklı olması için bu tür tatbikatlara ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

 

 

Tatbikatıizleyen vatandaşlar da siren seslerinin duyulmasıyla kısa süreli tedirginlikyaşadıklarını bildirerek, tatbikat olduğunu öğrendiklerinde rahat bir nefesaldıklarını kaydetti. (FıratArslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir