• DOLAR 32.386
  • EURO 34.626
  • ALTIN 2389.665
  • ...
Ağrılı öğrenci LGS sınavında Türkiye birincisi oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Ahmet Asaf’ın başarısının Ağrılı diğer öğrencilere de örneklik teşkil ettiğini söyleyen Ağrı Milli Eğitim Şube Müdürü Hasan Kökrek, LGS’de Türkiye birincisi olan Demirci’yi ve ailesini tebrik etti.

 

Demirci’nin başarısının tüm öğrencilere örneklik teşkil ettiğini belirten Kökrek, " Öğrencilerimize tavsiyem, akademik başarının yanında sosyal ve kültürel açıdan kendilerini çok yönlü geliştirmeleridir. Olaylara çok yönlü bakabilmeyi öğrenmeleri açısından ve entelektüel bir birikim oluşturabilmeleri açısından kendilerinde bu tür çalışmalara katılmalarını tavsiye ediyorum." dedi.

 Ağrı’nın geçen seneye oranla yüzde 10’luk bir başarı artışının olduğuna dikkat çeken Kökrek, şöyle devam etti:

İlimizde geçen seneki ortalamalara oranla yüzde 10 kadar bir başarı artışının da olduğunu söyleyebilirim. İnşallah Ağrı önümüzdeki yıllarda çok daha iyi noktalara gelecektir. Biz de Ağrı Valiliğimiz himayelerinde, lise 12 ve ortaokul 8’inci sınıflarımızda kazanım değerlendirme sınavları sürekli yaptık, okullarımızı, öğrencilerimizi her ay tek tek takip ettik, sonunda da başarıyı yakalamış olduk. Başarının sınırı yok, ucu yok. Bundan sonra üstüne koyarak çok daha ileriye gitme noktasında gayretlerimiz devam edecektir.

“Günlerimi verimli geçirmeye çalışıyordum”

Türkiye birincisi olduğundan dolayı çok mutlu olduğunu söyleyen Ahmet Asaf Demirci, önemli tavsiyelerde bulundu.

Sınava hazırlık sürecinden bahseden Demirci, "2022 LGS sınavında 500 tam puan alarak Türkiye birincisi oldum. Öncelikle bunun çok güzel bir duygu olduğunu belirtmek isterim. Ders çalışma yöntemi olarak, ben ders çalışırken beynim sabahları daha dinç olduğu için, sabahları 04.30 – 05.00 saatleri arasında kalkıp, hatta bazen daha erken okula gitmeden önce 2,5-3 saat çalışıyordum. Sonra okula gidip konu işliyorduk, ders işliyorduk, okuldan dönünce de derse başlıyordum, 2-3 saat de o ara ders çalışıyordum. Sonra erken kalktığım için 20.30 – 21.00 gibi uyuyordum. Günlerimi bu şekilde daha verimli geçirmeye çalışıyordum." ifadelerini kullandı.

"Kendinizi keşfedin ve buna göre çalışma metodu uygulayın"

Öğrencilere bazı tavsiyelerde de bulunan Demirci, "LGS sınavı sadece 8’inci sınıftan ibaret değil, öncelikle arkadaşlarım bunu bilsinler. Daha öncesinden, ilkokuldan başlayarak bol bol kitap okuma ve okuma yeteneğini geliştirsinler. Herkes kendini çok iyi tanır, mesela beni en iyi tanıyan benimdir, ne annem, ne babam, ne başkası değildir. Benim görsel hafızam mı iyi, sözel hafızam mı iyi, kendinizi keşfedin ve buna göre çalışma metodu uygulamalarını öneriyorum." dedi.

Sevilay Demirci

"Başarı tesadüf değildir"

Ahmet Asafı’ın kararlı ve disiplinli bir çalışma sonucu bu başarıya ulaştığının altını çizen annesi Sevilay Yamlı Demirci, "Başarı kesinlikle tesadüf değildir. Ahmet Asaf kendine devamlı hedefler koyan ve bu hedeflerde ilerleyen bir öğrenciydi, LGS sınavında da kendisine bir hedef koydu ve bu hedef için çalıştı. Bazen kendine şöyle hedefler koyuyordu, günlük 100 tane soru çözeceğim, bu soruları çözmeden ya güne başlamazdı ya da günü bitirmezdi. Bu şekilde başarılı ve disiplinli bir şekilde çalışarak hedeflerine ulaştı. Çocukları bazen, hani bunlar daha çocuk yaştalar, moralleri bozulabiliyor, bu moral bozukluklarında veliler öğrencilerin yanında olsunlar, onlara moral verici etkinlikler yapsınlar." diye konuştu.

Muhammet Hanifi Demirci

“Öncelikle çocuklarımıza birer rol model olmalıyız”

Bu başarının bütün eğitim hayatı boyunca verilen emeğin sonucu olduğunu belirten baba Muhammet Hanifi Demirci ise şunları söyledi:

Çok güzel bir duygu, inşallah Allah bütün anne babalara bu duyuyu nasip eder. Ahmet bizi sevinçten havalara uçurdu. Bu süreç tatbikî sadece 8’inci sınıftan ibaret değildir. Ahmet çocukluğundan itibaren kendini geliştirecek, işte kitaptır, yapbozdur bunları çok iyi değerlendirdi. Son sene de çok yoğun bir çalışma temposuyla bu başarıyı elde etti. Ahmet çok istikrarlı bir şekilde çalıştı ve neticesi de elhamdülillah böyle bir sonuç oldu. Biz anne babalar olarak öncelikle çocuklarımıza birer rol model olmalıyız. Onların ahlaklı olarak yetişmelerine çok önem vermeliyiz. Çocukları asla başarıyla ölçmemeliyiz. Çocuklarımız bizim için değerlidir, sevilmeye, sayılmaya layıktırlar.

"Kitap okumadan iş yürümez"

Devamlı çalışmanın başarıyı getireceğini söyleyen 75. Yıl Ortaokulu Müdürü Sedat Aslankılıç da "Öncelikle öğrencinin başarısı bizi gururlandırdı. Her zaman söylediğim gibi sonucun bizim için bir ehemmiyeti yok, önemli olan süreçte gereken emeği vermesidir. Bu konuda Asaf da bizim dediklerimizi harfi harfine uyguladı. Süreci de çok iyi değerlendirdi ve sonuçta da bizi çok sevindirdi. Öğrencilerimize tavsiyemiz, az da olsa devamlı çalışmaları. Kesinlikle kitap okumadan bu iş yürümüyor." dedi.(İLKHA)













Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir