• DOLAR 32.472
  • EURO 34.742
  • ALTIN 2436.156
  • ...
DSÖ: Covid-19 vakaları 110 ülkede arttı, salgın henüz bitmedi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İlk oarak Çin'in Wuhan kentinde Aralık 2019'da ortaya çıkan ve tüm dünyayı etkisi altına alan Coronavirus (Covid-19) salgını yapılan aşılarla kontrol altına alınsa da virüs henüz tam anlamıyla bitmedi.

Aratan vakalara ilişkin değerlendirmelerde bulunan DSÖ Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, Coronavirus'ün alt varyantlarından BA.4 ve BA.5'in 110 ülkede vaka artışlarını tetiklediğini belirtti. Ghebreyesus, küresel vaka artışlarında yüzde 20 yükselme görüldüğünü ve DSÖ'nün 3 bölgesinde ölüm oranlarının arttığını söyledi.

Ghebreyesus, salgın nedeniyle ölüm oranlarının arttığını vurgulayarak, "Salgın değişim gösteriyor. Virüsle mücadelede ilerleme kat ettik fakat salgın henüz bitmedi. Mevcut Omicron varyantının takibi ve bundan sonra belirecek varyantların analizi giderek zorlaşıyor." şeklinde konuştu.

Ghebreyesus, mevcut vaka artışlarının Covid-19'u daha tehlikeli hale getirmemesi için aşılamanın önemine dikkati çekti. Ghebreyesus, "Son 18 ayda dünyada 12 milyardan fazla aşı dozunun dağıtıldığı" bilgisini paylaştı. Dünya genelinde sağlık çalışanları ve 60 yaş üzeri kişilerin aşılanma oranının yüzde 75 olduğunu kaydeden ülkelere "nüfuslarının en az yüzde 70'ini aşılama" çağrısında bulundu. (İLKHA) 



Bu haberler de ilginizi çekebilir