• DOLAR 32.457
  • EURO 34.66
  • ALTIN 2392.655
  • ...
Fırat Kalkınma Ajansı Başkanı Şahin: Bölgeyi ekonomik ve sosyal yönden kalkındıracağız
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl İl Özel İdaresi toplantı salonunda gerçekleştirilen FKA yönetim kurulu toplantısına Malatya Valisi Hulusi Şahin'in yanı sıra, Bingöl Valisi Kadir Ekinci, Elazığ Valisi Ömer Toraman, Tunceli Valisi Mehmet Ali Özkan ve ilgili illerin belediye başkanları katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Ajans Dönem Başkanı Malatya Valisi Hulusi Şahin; "İnşallah bundan sonra yönetim kurulu üyelerimizle birlikte bölgemizin ekonomik ve sosyal kalkınmasına yönelik önemli çalışmalara imza atacağız." dedi.

"TRB1 Bölgesinde imalat sanayisinde rekabetçiliği güçlendirerek ihracatın artırılmasını sağlayacağız"

Şahin; "TRB1 Bölgesinde imalat sanayinde rekabetçiliğin güçlendirilerek bölge ihracatının artırılması, alternatif turizm olanaklarının çeşitlendirilerek Yukarı Fırat Havzası turizm destinasyonunun geliştirilmesi ve tarımsal üretimde ürün çeşitliliği ile verimliliğin artırılarak yüksek katma değerli üretimin sağlanması amaçlı KOBİ'lere yönelik tasarlanan 20 milyon TL bütçeli proje başına kullandırılabilecek kredi tutarının asgari 500 bin TL, azami 2 milyon TL olduğu; 2022 yılı Turizm, İhracat ve Tarımın Geliştirilmesi Finansman Desteği Programı, Ajansımızca, 17 Haziran 2022 tarihi itibarı ile ilan edilmiş bulunmaktadır. Bu program ile bölgemizde yaklaşık 60 milyon TL'lik proje hacminin ortaya çıkması hedeflenmekte olup programın bölgemize ve illerimize hayırlı olmasını temenni ederim." dedi.

Vali Şahin, TRB1 Bölgesinin sosyoekonomik gelişimine yönelik proje havuzunun güçlendirilmesi doğrultusunda Fırat Kalkınma Ajansı tarafından geliştirilen program ve proje önerilerinin değerlendirileceğini, Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) ve Çalışan ve Üreten Gençler Programı (CUGEP) kapsamında destek alan ve hâlihazırda uygulama süreci devam etmekte olan projelerin ilerlemelerine ilişkin değerlendirmelerin yapılacağını söyledi.

"TRB1 2024-2028 Bölge Planı hazırlık süreci başlatılmıştır"

Şahin, "2022/7 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi ile bölgesel gelişme çalışmalarına yeni ve bütüncül bir perspektif kazandırılması, 2023 yılı sonrası için ülke sathında ulusal ve bölgesel kalkınma uygulamalarının etkinliğinin artırılması amacıyla kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarından tüm paydaşlarla hazırlanacak bölge planlarının yerel düzeyde koordinasyon görevi Kalkınma Ajanslarına verilmiş olup, Ajansımızca TRB1 2024-2028 Bölge Planı hazırlık süreci başlatılmıştır. Bu süreç kapsamında tüm yerel aktörlerin Ajansımıza gerekli desteği vermesini bekliyoruz. Toplantımızda ayrıca Ajansımızın devam eden faaliyetleri ve diğer gündem maddeleri görüşülecek olup bazı idari konularla ilgili kararlar alacağız. Toplantımızın ve kararlarımızın Ajansımız ve illerimiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum." dedi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir