• DOLAR 32.578
  • EURO 34.979
  • ALTIN 2448.142
  • ...
Başpiskopos yağmur duasına çıktı, fıskiyeler kapatıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ülkedeki tarım üreticileri konfederasyonu bu yıl yüzde 30 ile yüzde 40'lık ürün kaybı beklediklerini duyurdu. Bu nedenle, tarım sektöründe ekonomik kaybın 3 milyar euroyu bulacağı kaydedildi.

Milano Belediye Başkanı Giuseppe Sala birçok kuraklık tedbiri aldıklarını açıkladı. Kentte süs havuzlarının suyunun kesilmesi, çimenler ve yeşil alanları sulayan fıskiyelerin kapatılması gibi önlemlere başvuruldu.

Kuraklık nedeniyle Milonu’nda da içerisinde yer aldığı Lombardiya bölgesinde olağanüstü hal (OHAL) ilan edildiğini belirten Sala, sıcaklıkların haftalardır 30 santigrat derecenin (üzerinde olduğunu ve yakın zamanda yeni bir sıcak hava dalgasının geleceğini söyledi.

Sala, "Kuraklık acil durumu devam ediyor ve önlemler alınmalı" diyerek herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini de sözlerine ekledi. Vatandaşlara, bitkileri temizlemek ve sulamak için içme suyu kullanımını en aza indirmeleri çağrısında bulunurken, yeni dikilen ağaçlar dışında kamuya ait çimleri ve yeşil alanları sulayan fıskiyelerin kapatılacağını açıkladı.

Bununla birlikte Milan Belediye Başkanı, enerji tüketimini azaltmak ve dolayısıyla elektrik kesintisi riskini azaltmak için ofis, dükkan ve evlerdeki klimaların 26 derece ve üzerinde tutulması gerektiğini bildirdi.

Başpiskopos Mario Delpini, Milano'nun eteklerinde çiftçi topluluklarına hizmet eden üç kiliseyi ziyaret ederek yağmur duasına çıktı.

NTV

Bu haberler de ilginizi çekebilir