• DOLAR 32.56
  • EURO 34.928
  • ALTIN 2441.129
  • ...
"Engelliler için eğitim standartları yükseltilmeli"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

SİVAS - Engelli çocukların topluma kazandırılması ve bu konuda duyarlılık oluşturulması için nelerin yapılabileceği ile ilgili konuşan Türk Eğitim Sen Sivas Şube Başkanı Muzaffer Karadağ, otistik veya fiziksel engelli öğrencilerin eğitimi için açılan özel sınıfların önemli bir görev üstlendiğini kaydetti.


Özel sınıfların önemine dikkat çeken Karadağ, "Özel alt sınıflar neredeyse her bölgede var. Çocuklarımız bir şekilde özürlü dünyaya geliyor. Takdir böyle, bir şey diyemeyiz, ama bir toplumun gelişmesi ve ilerlemesi özürlü insanlarına yani engellilerine yani, emeklilerine verdiği değerle ölçülür. Biz şu kadar büyüdük, bu kadar milli gelir oldu demekle olmaz. Bunlar başka bir göstergedir. Sen insanına ne kadar sahip çıkıyorsun, ne kadar sahip çıkabiliyorsun. Özel sınıf öğrencilerimiz bizim yüzümüzün akıdır, bizim aynamızdır. Biz o çocuklarımıza eksiksiz bir şekilde en iyi eğitimi sunmalıyız" dedi.


Özel sınıf öğrencilerin eğitim standartlarının daha yüksek olması için desteklerini eksik etmeyeceklerini belirten Karadağ, "Sivas'ta hemen her bölgede özel alt sınıfı dediğimiz hem tıbbi raporlarla hem de pedagojik raporlarla tespit edilmiş yavrucaklarımıza eğitim veriliyor. Normal öğrenciler içerisinde kaynaştırma dediğimiz bir eğitim sistemidir. Normal eğitimi aksatmayacak ve ondan geri kalmayacak şekilde öğrenme güçlüğü çeken özürlü öğrencilerimiz de olabiliyor. Onlara kaynaştırma eğitimi adı altında normal sınıflarda eğitim veriyoruz. Birçok şeyi de kazandırarak aşıyoruz. Hatta öğrencimizdeki engeli az da olsa aşabiliyoruz da. Ama bu ileri derecede olan öğrencilerimize özel alt sınıfı mecburiyeti var. Çünkü onlar o kalabalık sınıflarda diğer öğrencilerin yanında öğrenim görmesi bırakın gelişmeyi geriye de götürebiliyor. Bu nedenle özel alt sınıf açılıyor. Bu sınıflarda da çok fazla öğrenci olmuyor. En fazla o öğrenci bulunuyor. Onların eğitimi için hiçbir eksikliği bırakmayacağız" şeklinde konuştu. (Veysi Siyah - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir