• DOLAR 32.562
  • EURO 34.983
  • ALTIN 2449.204
  • ...
İstanbul'un göbeğinde köpek korkusundan dışarı çıkamıyorlar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

2011 yılında kurulan ve yaklaşık bin 400 dairenin bulunduğu Firuze Sitesi sakinleri, sokak köpekleriyle ilgili yaşadıkları sorunları yetkililere bildirmelerine rağmen çözüme kavuşturulamamasından dert yanıyor.

 

Yaşadıkları sorun ile ilgili İLKHA muhabirine konuşan site sakinleri, köpeklerin özellikle sabah ve akşam saatlerinde grup halinde site içerisinde, site giriş ve çıkışlarında, otobüs duraklarında beklediklerini, zaman zaman çocuklara, kadınlara, yaşlılara saldırdıklarını belirterek, bölge için tehdit oluşturan köpekler için yetkililerin bir çözüm bulması gerektiğini ifade ettiler.

"Sorunun bir an önce çözüme kavuşturulmasını istiyoruz"

Bölge sakinlerinin köpeklerden ciddi rahatsız olduğunu belirten Site Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Akın Kara, "Burası Başakşehir'e bağlı Kayaşehir bölgesinde 7'nci Etap Firuze Sitesi. Buradaki sorunlarımız daha önce de dile getirdiğimiz gibi vatandaşlarımızın köpeklerden şikâyeti. Burası site çıkışı olduğu için arkadaşlarımız sabahları bu yolu kullanıyorlar. Hamile bayanlar, çocuklar geçiyor. Okul servisleri öğrencileri buradan alıyor. Köpeklerden ciddi rahatsızız. Yetkililere de ilettiğimizde de yalnızca yaralı hayvan varsa toplayabildiklerini söylüyorlar. Birkaç defa geldiler ama bu konu ile ilgili ciddi sorun yaşıyoruz. Vatandaşlar da ciddi rahatsız. Bunun kısa zamanda çözülmesini istiyoruz." dedi.

Daha önce olumsuz durumların da yaşandığını belirten Kara, "Burada hamile bayanlar yolun karşına geçerken köpekler saldırdı. Biz ellerinden tutup karşıya geçirmek zorunda kaldık. Çocuklara da saldırıyorlar. Çocuklar da ne amaçla saldırdığını bilmediği için korkuyorlar. Burada yaklaşık 6-7 bin insan yaşıyor. Bin 400 dairelik bir siteden bahsediyoruz. Burada hastası, yaşlısı var. Engelli vatandaşlar var. Bunlar durumdan ciddi rahatsız. O yüzden yetkililerden rica ediyoruz. Bu konu en kısa zamanda çözülebilirse çok mutlu oluruz." diye konuştu.

"Otobüs duraklarında, binaların önlerinde yatıyorlar"

Sitenin kurulduğu 2011 yılından bu yana bölgede çok sayıda hayvan olduğunu belirten site sakinlerinden Behram Tel, "İnsanlara, çocuklara saldırıyorlar ama site sakinleri de bu hayvanlara bakıyor. Bazı yerlerde yemek veriyorlar. Hayvanlar aç olduğu için burada kalmak zorunda kalıyorlar. Site sakinleri yemek verdiği için hayvanlar burada kalıyorlar. Belediyeye haber verildi 'gelip alacağız' dediler. Geldiler ama hayvanlar kaçtığı için alamadılar. Hayvanların alınmasını istiyoruz. Otobüs duraklarında, binaların önlerinde yatıyorlar. İcabında kapının önünde yatıyor ve çocuk oradan geçemiyor ve ağlıyor." şeklinde konuştu.

"Köpeklerin havlaması bile çocukları korkutuyor, buna bir çare bulunmalı"

Site sakinlerinde Gülsüm Yiğit de "Yola çıktığımız anda 3-4 köpek bir anda oğluma saldırdı ve kendisini yola attı. O an araba çarpabilirdi. Çükü otobüsler de çok hızlı geliyor. O yüzden gerçekten buna bir çare bulunması taraftarıyız. Köpeğin havlaması bile çocuğu korkutuyor. Aslında korku insana yetiyor. O yüzden buna bir çare bulunması gerekir." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir