• DOLAR 32.587
  • EURO 35.015
  • ALTIN 2462.618
  • ...
Eğitim Bir Sen'den camiye yapılan saygısızlığa tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS - Eğitim Bir Sen Bitlis Şube Başkanı Rasim Taşcan, Gezi Parkı olaylarına karışanların Dolmabahçe'deki camiye yaptıkları saygısızlıkla ilgili bir açıklama yaptı.


Eylemcilerin Müslümanların kutsal mekanlarına saygısızlık yaptıklarını dile getiren Taşcan, "Dolmabahçe Camisi göstericiler tarafından kirletildi, camiye giden ihtiyarlara ve başörtülülere saldırdılar. Bunlar yetmezmiş gibi, ecdatlarının yaptığı gibi camiye ayakkabılarıyla girip, camide içki içerek, ibadet edilen bu mekânda ahlaksız davranışlarda bulunulmuştur" dedi.


Yapılan edepsizliğe tepki gösteren Taşcan, "Bugün meydanlara çıkarak bu edepsizliği yapanlar, Kemalizm'i kalkan yapıp halkımızın kanını emenler, 30 yıl boyunca Doğu ve Güneydoğu'nun cayır cayır yanmasına göz yumanlar, halkın kutsal değerlerini ayaklar altına alıp, çiğneyenlerdir. Birkaç ağacı bahane edip sokağa dökülen bu eylemciler, Doğu ve Güneydoğu'da boşaltılan köyler için, yakılan ormanlar için hiç eylem yaptılar mı? Bunlar, Çözüm sürecine girdiğimiz bu son sürecin yaşattığı bahar havasını Anadolu halklarına çok gören art niyetli insanlardır" ifadelerini kullandı. (Şükrü Tontaş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir