• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Bakan Şimşek: "Hiçbir ülke bir kaos ortamına izin veremez"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bir dizi inceleme ve temaslarda bulunmak ve Mehmet Şimşek İmam Hatip Lisesi kütüphanesinin açılışına katılmak üzere bugün saat 10.35'te Batman'a geldi.

 

Sabah erken saatlerde Batman'a gelen Bakan Şimşek, saat 10.45'de Batman Ticaret ve Sanayi Odası'nı (BATSO) ziyaret etti. Burada BATSO yeni Başkanı Abdülkadir Demir ve yönetim kurulu üyeleri Şimşek'i kapıda karşıladı.

 

Şimşek, BATSO'nun görevi yeni devralan başkanı Abdülkadir Demir ve yönetim kurulu üyelerine 'hayırlı olsun' dileklerinde bulundu ve oda hakkında bilgiler aldı.

 

BATSO Başkanı Abdülkadir Demir, ilk ihtiyaçlarının yeni bir BATSO binası olduğunu söyleyerek, binanın yapılması için Şimşek'ten yardım istedi.

 

Daha sonra gündem ile ilgili açıklamalarda bulunan Şimşek, İstanbul 'Gezi Parkı'ndaki olaylar hakkında şunları söyledi: "Tabi oldukça masum başlayan bir gösteri. Daha sonra hakikaten kötü niyetlilerce bir anlamda gündem kaçırıldı. Bu bir fitnedir ve tabi ki başarıya ulaşılamayacak. Hem demokrasisiyle hem de ekonomisiyle Türkiye güçlü bir ülkedir. Son 10 yılda insanlarımızın temel hak ve özgürlüklerini, demokratik standartlarını iyileştirdik. Bununla tabi ki insanımızın ve milletimizin refahını da arttırdık. Ülkemizi daha da çok büyütmek için demokrasimizin standartlarını daha da iyileştirmek için çalışıyoruz, çalışmaya da devam edeceğiz."

 

"Türkiye ekonomisinin temellerisağlamdır"

Ülke genelinde bir huzur ve barış ortamının olduğunu ifade eden Şimşek, "Bu huzur ve barış ortamını hazmedemeyen kesimler masum protestoyu şimdi kendi amaçları doğrultusunda 'nasıl kullanırız?' çabası içerisindeler. Biz, insanlarımızın hukuk içerisinde meşru hak taleplerini bu çerçevede gösterilerini, protestolarını tabi ki saygıyla karşılıyoruz. Ama bunun kamuoyuna zarar verecek siyasi istikrarsızlık, ekonomik istikrarsızlık doğuracak ve bir kaos ortamını yaratacak nitelikte olmasını tabi ki ülke olarak, millet olarak hiç kimsenin, hiçbir ülkenin müsamaha etmesi söz konusu değildir. Türkiye ekonomisinin temelleri sağlamdır. Bu istikrarsızlıktan ve kaostan medet umanlar hayal kırıklığına uğrayacaklardır" dedi.

 

Son 10 yılda çok önemli reformlar gerçekleştirdiklerini vurgulayan Şimşek, bu yapısal reformların Türkiye ekonomisini bu tür şoklara, girişimlere karşı çok dirençli hale getirdiğini söyledi. Şimşek, Türkiye'nin son 60 yılın en küresel krizini kalıcı bir tahribat yaşamadan büyük bir stres testinden başarıyla geçtiğini sözlerine ekledi.

 

Herkesin bu fitneyi görmesi gerekiyor

Şimşek, açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi: "Türkiye'nin genel bilançosu çok sağlamdır. Devletin kamu finansman dengeleri oldukça sağlamdır. Devletin net anlamda bir dış borcu yok. Sermaye yeterlilik oranı uluslararası normların iki katı düzeyindedir. Hane halkının bilançosu da sağlamdır. Vatandaşımıza son 5 yıl içerisinde 5 milyona yakın istihdam imkânı oluşturduk. Hane halkının borcunun milli gelire oranı yüzde 20 civarıdır. Şirketlerimizin bilançosu da sağlamdır. Bu olaylar yaşanmadan önce huzur ve barış ortamının, siyasi istikrarı, gerek üçüncü havaalanında gerek diğer projelerde Türkiye'yi geldiği noktayı göstermesi açısından önemliydi. Aslında bu olayların hemen ondan sonra patlak vermiş olması, sonradan büyük bir istismara dönüştürmüş olması ve halen bu istismarda ısrarcı olunması manidardır. Türkiye'nin bir yandan Kürt meselesine yönelik olarak demokrasi içerisinde kalıcı bir çözüm bulma çabasındayken, ekonomi ve diğer alanlarda bu başarı yakalanmışken olayın bu kadar çarpıtılması, militanlarca yönlendirilir noktaya gelmiş olması, milletimiz açısından manidardır. Herkesin bu fitneyi görmesi gerekiyor. Bu büyük bir oyundur ve milletimiz bunu aşacaktır. Demokrasi içerisinde bütün sorunlarımızı tabi ki çözeceğiz. Bizden farklı düşünenlere karşı saygımız var. Onların da sesini duyduk, ama hiçbir ülke bir kaos ortamına izin veremez."

 

BATSO ziyaretine Batman Valisi Yılmaz Arslan, Ak Parti İl Başkanı Murat Güneştekin, Ak Parti ilçe belediye başkanları ve BATSO yönetim kurulu üyeleri katıldı.

 

Ziyaretin ardından Şimşek ve beraberindekiler, Ak Parti il başkanlığını ziyaret edip Laviva'da öğle yemeğini yedikten sonra, Mehmet Şimşek İmam Hatip Lisesi kütüphanesinin açılışına katılmak için oradan ayrıldı. (M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir