• DOLAR 32.258
  • EURO 34.709
  • ALTIN 2401.502
  • ...
Tarihte bugün: 22 Haziran
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

1429: Gökbilimci ve matematikçi Gıyaseddin Cemşid El-Kâşi vefat etti. Öğrenimini Kaşan’da tamamlamış olan El-Kâşi, Uluğ Bey’in daveti üzerine Semerkand’a gitmiş ve çalışmalarına burada devam etmiştir. El-Kâşi, aritmetikte ondalık sistemi ilk kullanan kişidir. (Gıyaseddin Cemşid El-Kâşi vefat etti)

 

1780: Ulema ve evliyanın büyüklerinden Erzurumlu İbrahim Hakkı Hazretleri vefat etti. 18 Mayıs 1703 tarihinde Erzurum’un Hasankale ilçesinde dünyaya gelen İbrahim Hakkı Hazretlerinin 40’tan fazla eseri bulunmaktadır. (İbrahim Hakkı Hazretleri vefat etti)

 

1812: Napolyon Rusya’ya savaş açtı. Tarihteki büyük savaşlardan biri olarak anılan bu savaş; Napolyon ordusunun Moskova’yı da istila etmesine rağmen Rusya’nın zaferi ve Fransa ordusunun nerdeyse yok olmasıyla sonuçlandı. Tam bir kıyımın yaşandığı savaşta Fransa’nın 30 bin, Rusya’nın 50 bin insanı öldü. (Napolyon Rusya’ya savaş açtı)

 

2001: Anayasa Mahkemesi, Fazilet Partisi’ni “laik cumhuriyet ilkesine aykırı eylemlerin odağı” olduğu bahanesiyle, 3 ret oyuna karşılık 8 kabul oyuyla temelli kapattı. (AYM, Fazilet Partisi’nin kapatılmasına karar verdi)

 

2003: 18 ay olan askerlik süresi 15 aya; 16 ay olan yedek subaylık süresi 13 aya; 8 ay olan kısa dönem askerlik süresi ise 6 aya indirildi. (Askerlik süreleri değişti)

 

2012: Türkiye’ye ait bir savaş uçağı Akdeniz’de, Suriye açıklarına düştü. Görev uçuşu için Malatya Erhaç Meydanı’ndan kalkış yapan askeri uçağın, Suriye tarafından düşürüldüğü açıklandı. Uçağın kim tarafından ve nasıl düşürüldüğü günlerce gündemde kaldı. Uçakta bulunan 2 pilotun cesedine, yaklaşık 2 hafta sonra ulaşıldı. (Türkiye’ye ait savaş uçağı düşürüldü)

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir