• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
Heniyye: Toprak Gasbına Karşı AB`den Destek İstedi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siyonist işgal yönetiminin dün (3 Haziran Pazartesi) sabah Batı Yaka’nın Nablus vilayeti sınırları içinde 400 dönüme yakın tarım arazisini gasp edeceğine dair ihtar göndermesi üzerine Gazze’deki Filistin hükümeti Arap Birliği’ne çağrıda bulunarak Filistin halkına topraklarını koruması için destek vermesini istedi.

İşgal yönetiminin Nablus’un Avrata köyünün Köy Meclisi’ne bugün sabah söz konusu arazilerin gasp edileceği ihtarını göndermesi üzerine İsmail Heniyye başkanlığındaki hükümet konuyu ele alarak gasp işleminin önlenmesi için harekete geçilmesi kararı aldı.

Heniyye hükümeti bu arada Arap Birliği Genel Sekreterliği’ne ve teşkilatın ilgili uluslar arası organlarına Filistin halkının topraklarına sahip çıkmasına destek konusunda ahlâkî ve yasal sorumluluklarını yerine getirmesi çağrısında bulundu.

Filistin Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada da işgal devletinin İtmar yahudi yerleşim merkezini genişletmek amacıyla Filistinlilere ait tarım arazilerini gasp etme girişiminde bulunmasına oldukça tehlikeli bir gelişme gözüyle bakılması gerektiği vurgulandı.

Açıklamada işgal devletinin söz konusu girişiminin Filistinlileri, Filistin topraklarından tamamen silip atmayı amaçlayan geniş çaplı ve kapsamlı projenin bir parçası olduğu ve basite alınmaması, şiddetle karşı çıkılması gerektiği hatırlatıldı.

Dışişleri Bakanlığı aynı zamanda tüm Nablus ahalisini işgalcilerin girişimlerine karşı topraklarına sahip çıkma konusunda kararlı davranmaya çağırdı.

filistinhaber

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir