• DOLAR 32.376
  • EURO 35.064
  • ALTIN 2325.797
  • ...
Alman Basını Erdoğan ve Gezi Parkı`na Yer Verdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Doğruhaber / Dışhaber Servisi
 
AACHENER ZEITUNG:
Alışveriş Merkezi bahanesiyle cumhuriyetçilerin dikkati başka yere çekilerek kandırılmaya çalışılıyor diyen gazete,"bu politika halkın dikkatini başka yere çekmek için" yapılıyor diye yazdı. Başbakan ve AKP`nin ülkeyi daha çok İslamlaştırarak Türkiye toplumunu yeniden düzenlemeye çalıştığı iddialarına yer verdi. Yapılan bu düzenlemelere karşı tepki vermek için göstericilerin kendilerini mecbur hissettiğini söylerken, ister Müslüman olsun ister olmasın  herkes İslamın kurallarına uymak zorunda değil diye yazdı.
 
FRANKFURTER ALLGEMEINE ZEITUNG:
Bölgesel güç ve ekonomik büyümenin, Türkiye`nin yükselişi Erdoğan`ı kazançlı çıkardığını belirten gazete, bu başarının başına bela olduğunu ve protesto dalgalarının cevabında gittikçe yanlış algılanan bir durum olduğunu belirtti. Birçok dindar Müslüman bile alkol yasağını rededebilir ve bunu meyhanelerle sınırlayabilir ifadelerine yer veren gazete, insanların korkusu iç güvenliği tehdit eden Erdoğan`ın Suriye politikası diyerek, ayrıca Erdoğan`ın ek ücretle çalıştırıp büyük projeler beklediği kölelerinin direnişi de gün geçtikçe artıyor dedi. Erdoğan`ın hayallerinin her zaman büyük olduğunu belirten gazete " Dünyanın en büyük havaalanı, İstanbulun en büyük Camiisi, dev bir boğaz kanalı" gibi Erdoğanın projelerini de saydı. Erdoğan`ın şimdilik uzun bir zamana ihtiyacı olduğunu belirten gazete  eskiden Türklüğü aşağılamaktan hüküm giyen Erdoğan bugün ise majeste koltuğunda dedi.
 
FRANKFURTER RUNDSCHAU:
"Padişah sallanıyor" başlığını veren gazete Arap baharının başlamasının ardından Tunus ve Mısırlı İslamcıların Türkiye modelini konuştuklarını iddia etti. Türkiye, din ve modern devlet sistemini birliştirmek için başarılı bir girişimde bulundu ifadesine yer verildi. Erdoğan`ın partisi (AKP)`nin (CSU-Hristiyan demokrat partisi) benzeten din temelli demokratik bir parti olduğu belirtildi. Türklerin Türk modelini öğrenmek istemediklerini belirten gazete, Erdoğanın bu konuda avantajlı olduğunu belirtti. Darbe dönemlerinde çok zorluklar çekildiğini belirten gazete, kürtlere en çok hakkın Erdoğan zamanında verildiğini söyledi. En önemlisi ekonomik başarının olduğu ama son seçimlerden sonra Erdoğan`ın gittikçe otoriter bir çizgi benimsendiği belirtti.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir