Diyarbakırlı kadınlardan “Mandarella” peyniri
Diyarbakır’ın kadınları, başlatılan yeni bir eğitim programıyla, ithalat değeri oldukça yüksek mozarella peyniri üretmek için hazırlıklara başladı.
Doğruhaber - Mesut Tunce
Diyarbakır’da UTEAM öncülüğünde, birden fazla kurumun işbirliğiyle "Kırsalda Kadınlar Mozzarella Peyniri Üretiyor Projesi" hayata geçirildi.
Projeyle, manda varlığı bakımından Türkiye’nin önemli illerinden biri olan Diyarbakır’da, manda sütünün daha etkin kullanımı ve markalaşmanın sağlanması amaçlanıyor.
Proje kapsamında, yaşları 18-48 arasında değişen 48 kadına, mozarella peynirinin yapım aşamaları üzerine eğitim verildi. Üretilecek peynir ise, “MANDARELLA” adı altında markalaştırılacak.
Eğitim sonunda, kursiyer kadınlara sertifikalarının yanısıra, peynir yapım kitlerinin de dağıtılacağı bildiriliyor.
"ŞİMDİDEN SOFRALARIMIZDA YERİNİ ALDI"
Kursiyer olarak eğitimini tamlayan Ayten Katar, çocukluğundan bu yana hep peynir üretimi işinin içinde olduğunu, ancak aldığı eğitim sayesinde profesyonel üretime geçiş yaptığını söyledi.
Diyarbakır'a has örgü peynirde zatten iddialarını ispatlamış olduklarını anlatan Katar, "Şimdi de mozzarella peynirinin yapımıyla ilgili eğitim aldık. Elimiz yatkın olduğu için güzel yapıyoruz. Bu konuda çok iddialıyız. Şimdiden sofralarımızda yerini aldı." diye konuştu.