• DOLAR 32.219
  • EURO 35.255
  • ALTIN 2473.798
  • ...
Tarihte bugün: 19 Haziran
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

1157: Tapınak Şövalyeleri bozguna uğradı, büyük üstatları Şam ve Mısır Sultanı Nureddin Mahmut Zengi’nin askerleri tarafından esir alındı. (Tapınak Şövalyeleri bozguna uğradı)

 

1862: ABD’de kölelik resmi olarak kalktı. Bu resmiyet hiçbir karşılığı olmayan içi boş bir sözden ibaretti. Kölelik bir asırdan daha fazla bir süre Amerika’da devam edecek ve siyahiler ikinci sınıf insan sayılacaktı. (ABD’de kölelik (sözde)resmi olarak kalktı)

 

1961: Kuveyt, Birleşik Krallık’tan bağımsızlığını ilan etti. Petrol kaynağının en zengin olduğu topraklarda kurulan Birleşik Krallık, her ne kadar İngiltere ve ABD güdümünde bir devlet olsa da gelecekte olası bir terslik açısından fazlaca büyüktü ve büyük yerleri yönetmek zordu. Bu nedenle bu krallıktan bazı küçük parçaların ayrılması, işleri daha da kolaylaştıracak ve gerektiğinde birbirlerine kolaylıkla düşman ettirilip rekabet ortamı oluşturulacaktı. Bu, “böl-parçala-yönet” taktiğinin tipik bir örneğiydi. (Kuveyt, Birleşik Krallık’tan bağımsızlığını ilan etti)

 

1968: İstanbul'da 40 bin çocuğun, çocuk felci mikrobu taşıdığı açıklandı. (İstanbul'da 40 bin felçli çocuk)

 

1977: İranlı sosyolog ve fikir adamı Ali Şeriati, şehid oldu. (Ali Şeriati şehid oldu)

 

1992: 12 Eylül Askeri Yönetimi'nin kapattığı partilerin açılması yasalaştı. (Darbecilerin kapattığı partiler)

 

2007: Irak’ın başkenti Bağdat’ta bir cami yakınında düzenlenen saldırıda 78 kişi katledildi, 218 kişi de yaralandı. (Irak’ta camiye saldırı)

Bu haberler de ilginizi çekebilir