• DOLAR 32.521
  • EURO 35.003
  • ALTIN 2441.388
  • ...
Şiir yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

5DİYARBAKIR - Dicle Üniversitesi tarafından Kutlu Doğum etkinlikleri kapsamında düzenlenen Peygamber Efendimize Şiir ve Mektup Yarışması'nda dereceye girenlere ödülleri verildi.

 

Kongre Merkezi'nde düzenlenen ödül töreninde 230 kişi arasından yazdıkları şiirler dereceye giren 63 kişi çeşitli hediyelere layık görüldü.

 

Düzenlenen törene K.K.T.C Din İşleri Başkanı Talip Atalay, Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdulkerim Ünalan, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sait Yücel, öğretim elemanları ve ödül alan öğrencilerin aileleri katıldı.

 

Program, İlköğretim öğrencilerinin sergilediği Peygamber Efendimizi anlamak konulu tiyatro gösterisi ve öğrencilerin kendi yazdıkları "Amed'in Çocukları" adlı ilahiyi seslendirmesi ile başladı. Salonda bulunanların büyük beğenisini toplayan minik öğrenciler, Allah'ın kullarına sunduğu sayısız nimetleri sahnede kendi imkânları ile anlattı.

 

En güzel yazı ve şiiri yazan 5 öğrenci tam altınla ödüllendirildi. İlk 5'e giren öğrenciler yazılarını okuduktan sonra, K.K.T.C Din İşleri Başkanı, dekanlar ve öğretim görevlilerinin elinden hediyelerini aldılar.

 

Nesir dalında Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencisi Rabia Çakar ve lise öğrencisi Sevgi Nur Ceviz, şiir dalında İlköğretim öğrencisi Şebnem Ceylan ve lise öğrencisi Ruken Öncü, mektup dalında lise öğrencisi İrem Günay birinciliği göğüsledi.

 

Törende 5 kişiye tam altın, 8 kişiye çeyrek altın, 10 kişiye tablet Bilgisayar, 10 kişiye fotoğraf makinesi, 10 kişiye cep telefonu ve 20 kişiye MP 3 hediye edildi.Öğrenciler sahneye gelerek ödüllerini aldılar. (Osman İçli-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir