• DOLAR 32.446
  • EURO 34.778
  • ALTIN 2440.847
  • ...
"Yüzde 50'yi evlerinde zor tutuyoruz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL - Fas'a hareketinden önce açıklamalarda bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Taksim Gezi Parkı'nda başlatılan eylemin aşırı uçlar tarafından organize edildiğini ve arkasında CHP zihniyetinin olduğunu söyledi.

Bunun, Gezi Parkı olayı olmadığını belirten Erdoğan, olayın arkasında iç ve dış güçler olduğunu savunarak, "Böyle bir adımın atılması organize, içeriden dışarıdan atılan adımlardır. Aklıselim vatandaşım bu oyuna gelmemelidir. Ağaçların kesilmesi söz konusu değil. Ağaç meselesi aslında bu işin fitilini ateşlemektir. CHP Milletvekilleri de bu işin içindedir. CHP'nin aşırı uçlarla işbirliği vardır" dedi.

İstihbarat birimlerinin olayların dış bağlantılarını araştırdığını kaydeden Erdoğan, Bize itidal tavsiye edenler, önce kendileri itidal çizgisine geldiler" ifadelerini kullandı.

Başbakan Erdoğan, olaylarda 160'a yakın polisin yaralandığını dile getirerek, "Benim temel hak ve hürriyetlerime saldırıyorlar ne olacak? Araçlar yakıldı. Allah'tan ölen olmadı. Kamunun araçları yakıldı. Tüyü bitmemiş yetimin hakkı oralarda harcanıyor. Ankara'nın "Gezi Parkı"yla ne alakası var" diye sordu.

Olayların ardından özellikle dış basında yazılan 'Türkiye Baharı' şeklindeki ifadelere de tepki gösteren Erdoğan, bunun Türkiye'yi tanımayanlar tarafından dile getirildiğini savundu. Erdoğan, "Arap Baharı'nın olduğu gibi ülkelerde çok partili sistem var mı? Tunus'ta, Mısır'da, şu anda Suriye'de böyle bir şey var mı? Türkiye'de parlamenter demokrasi oturmuştur. Şu anda baharı yaşıyoruz, bunu kışa döndürme gayretinde olanlar var" dedi.

Bir gazetecinin olayla ilgili olarak 'bütün toplum' ifadelerine tepki gösteren Başbakan Erdoğan, bütün toplumun olaylara destek vermediğini, kendilerine destek veren yüzde 50'yi evlerinde zor tuttuklarını söyledi.

Başbakan son olarak Borsa'daki düşüşün olaylarla ilgili olup olmadığı yönündeki bir soruya da, "Borsa iner-çıkar. Borsa her zaman istikrarlı bir çizgi takip etmez. 3-5 bin puan iner, bakarsın 100 bine çıkar. Şu anda Türkiye'de özgüven vardır, Türkiye güvenli bir limandır. Borsayla ilgili değerlendirme yaparken dünyadaki diğer borsalara da bakın" şeklinde yanıt verdi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir