• DOLAR 32.399
  • EURO 34.864
  • ALTIN 2400.75
  • ...
Şanlıurfa'da 4-6 yaş Kur'an kursu öğrencilerinin yıl sonu programı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Karaköprü Müftülüğüne bağlı 4-6 yaş grubu Kur'an kursu öğrencilerinin yıl sonu programı yapıldı.

Esentepe Hazreti Sümeyye, Hacı Halil Tuğbay, Güzide Fırat, Güzelşehir Yunus Emre ve Hacı Hasan Çiftçi Kur'an kurslarınızda hocaların organize ettiği ve 4-6 yaş sınıfı öğrencilerinin icra ettiği yıl sonu programına Karaköprü İlçe Müftüsü Mehmet Koç, Karaköprü Müftülüğü Şube Müdürü Süleyman Pek ve veliler katılım sağladı.

Günün anlam ve önemine dair konuşmalar yapan Karaköprü İlçe Müftüsü Mehmet Koç, çocukları İslam'ın hayat verici ilkelerine göre geleceğe hazırlamak mecburiyetinde olduklarını ifade etti.

"İslam'ımızla, yaşantımızla çocuklarımızı geleceğe hazırlamak mecburiyetindeyiz"

Çocukların toplumların geleceğine yön veren en önemli unsurlardan biri olduğunu ifade eden Koç, "Evlatlarımızın böylesine güzel günlerinde bir araya gelmemizi nasip eden Yüce Rabbime binlerce hamd ediyorum. Çocuklar, milletlerin geleceğini şekillendiren, toplumların geleceğine yön veren en önemli unsurlardan biridir. Bir milletin sağlam temeller üzerine kurulabilmesi ve yükselebilmesi için o milletin çocuklarını dini değerlerine inandırmak ve buna göre yetiştirmek neticesinde gerçekleşecektir. Değerlerine göre yetişen çocuklarla milletin yükselişi sağlanacaktır. Bizler de yolunu kaybeden insanlığa yönünü gösterebilmek amacıyla değerlerimizle, tarihimizle, ilmi derinliklerimizle, İslam'ımızla, yaşantımızla, İslam'ın hayat verici ilkelerinde ve kadim geleneğimizle beraber çocuklarımızı geleceğe hazırlamak mecburiyetindeyiz." dedi.

"Rabbim cümle evlatlarımızı muhafaza eylesin"

Kur'an Kurslarının, öğrencilerin sayısının artması için dua eden Koç, "Diyanet İşleri Başkanlığımız eğitim programları çerçevesinde çocuklarımızı vatan ve millet sevgisi almış, devletini ve bayrağını seven, milli ve manevi değerlerini kavramış olarak topluma hazırlamaya çalışıyoruz. Göz aydınlığı olan çocuklarımızı milli ve manevi değerlerimizle yetiştirerek, huzurlu bir hayatın, toplumun, daha güzel bir dünyanın mihenk taşı olmalarını temenni ediyorum.  İşte evlatlarımız... Bize emanet ettiniz... Rabbimize Hamd-ü Senalar olsun. Sizlere de bu eğitime destek verdiğiniz için teşekkür ediyorum. İnşallah bu Kurslarımızın, öğrencilerimizin sayısını artırmayı Yüce Rabbimiz nasip etsin. Rabbim cümle evlatlarımızı muhafaza eylesin, ömürlerini hayırlı ve bereketli eylesin. Müminlere önder eylesin. Onları bugünlere yetiştiren Ana, baba ve hocalarını tebrik ediyor, Rabbimden sağlık ve afiyetler diliyorum, selam ve dua ile..." diye konuştu.

Program; karne, plaket ve belge takdimlerinin ardından sona erdi. (İLKHA) 













Bu haberler de ilginizi çekebilir