• DOLAR 32.59
  • EURO 34.854
  • ALTIN 2494.421
  • ...
Malatya’yı dolu vurdu!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Sağanak yağış Malatya’da 2 gün boyunca etkisini sürdürdü. Dün de öğleden sonra gerçekleşen sağanak yağış birçok bölgede su baskınları ve sele neden oldu. Battalgazi ilçesinde ise dolu yağışı görüldü.

Yarımcahan Mahallesi'nde sağanak ve dolu sebebiyle kayısı ağaçlarındaki yeni mahsuller zarar gördü.

Kayısı üreticisi İlhan Sonuç, bahçesindeki 110 kök kayısı ağacındaki tüm ürünlerin zarar gördüğünü belirterek, “Bahçenin tamamı zarar gördü, bütün kayısılar yerlerde. Ağaçların üzerinde olan kayısılar da parçalandı, durumlar çok kötü" diyerek yaşadıkları mağduriyeti dile getirdi.

Malatya’da dün yaşanan sağanak yağış ile birlikte yaşanan dolu yağışı yüzlerce dönüm sebze ekili alanda büyük çapta maddi hasara yol açtı. Battalgazi ilçesine bağlı Alacakapı mahallesinde sera alanlarında ki sedirler dolu yağışı ile birlikte zarara uğradı. Çiçek ve meyve döneminde olan sedirler, sağanak yağış ve dolu ile birlikte hasar aldı.

Önce don sonra dolu afetinden etkilenen çiftçiler, zararlarının büyük olduğunu ve devletten yardım beklediklerini söylediler.

Dolu yağışının İlçede birçok tarım alanında ekili alanlara zarar verdiğine dikkat çeken Alacakapı Mahallesi Muhtarı Nafiz Sayın, “Don afetinden sonra üreticilerimiz alternatif olarak sedir ekimleri yaptılar. Ancak dün yaşanan dolu ile birlikte buralarda büyük zarar gördü” diyerek yaşanan mağduriyeti anlattı.

(İLKHA) 

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir