• DOLAR 32.215
  • EURO 35.026
  • ALTIN 2511.661
  • ...
Afganistan İslam Emirliği'nin "Evinize Dönün" çağrısı yanıt buluyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Başbakan Muhammed Hasan Ahund'un, Aralık 2021'de yaptığı "Bütün Afgan mülteciler için eve dönüş çağrısı yapıyoruz. Artık Afganistan'da huzur var" çağrısı yankı bulurken ülkeyi terk eden Afganistan halkı, kendi vatanlarına bir bir dönmeye başladı.

Afgan Şahsiyetleri İrtibat Komisyonu'nun yürüttüğü çalışmalar sonucu son bir hafta içerisinde aralarında eski bakanlar, siyasetçiler, kurum yetkilileri ve askerlerin bulunduğu çok sayıda insan ülkesine döndü.

Eski hükümette İrşad, Hac ve Diyanet İşleri Bakanı olan Muhammed Sıddık Chakari, Afgan Şahsiyetleri İrtibat Komisyonu'nun çabaları sonucu ülkesine döndü. Dönüş sonrası Kabil Uluslararası Havalimanında gazetecilere kısa bir açıklama yapan Chakari, anavatanına döndüğü için mutlu olduğunu söyledi.

Bir önceki hükümette Parlamento İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı olarak görev yapan Faruk Wardak da ülkesine geri dönen isimlerden biri oldu.

Ülkeye geldikten sonra yaptığı açıklamada, eski yöneticilerinden çok azı müstesna büyük çoğunluğunun eve dönmek istediğini belirtti.

Eski Bakan Wardak, "Dönüşümü bilenlerin çoğu benimle iletişime geçti ve kendi dönüşleri için benden yardım istediler, hepimiz memleketimizde olmak istiyoruz, doğduğumuz ve cenazemizin kalkacağı memleketimizde olmak bir onurdur."

Breshna Shirkat'ın (Elektrik Şirketi) eski müdürü Emanullah Ğalib, Afgan Şahsiyetleri İrtibat Komisyonu'nun çabalarıyla ülkeye dönenlerden bir diğeri…

Konuya ilişkin İslam Emirliği hükümetinden yapılan paylaşımda, "Kendisini memnuniyetle karşılıyoruz ve yukarıda belirtilen alandaki uzmanlığından ve deneyiminden yararlanmak istiyoruz." ifadelerine yer verildi.

Afganistan'da yaşanan yönetim değişikliği sırasında ülkeden kaçan 16 asker de dönenler arasında.

Geri dönen askerlerden biri, ülkelerine döndükleri için çok mutlu olduklarını belirterek şöyle konuştu:

Başta korktuk, şimdi bize iyi davranıldığını görüyor ve güveniyoruz. Herkesi ülkelerine dönmeye davet ediyorum, 150 kişiden 16 kişi döndük, gerisi de dönecek, temas halindeler. Memleketimize hizmet etmek istiyoruz ve bu fırsatı sağladığı için İslam Emirliğine teşekkür ediyoruz.

Önümüzdeki günlerde çok sayıda Afgan'ın eve dönmesi bekleniyor. (İLKHA)













Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir