• DOLAR 32.56
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2440.267
  • ...
Kayseri Müftüsü Akkuş: Yavrularımızın eğitimi için bir saniye kaybedecek vaktimiz yok
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kayseri İl Müftülüğü, 2022 Yılı Yaz Kur'an Kursları Uygulama Esasları kapsamında ilde görev yapan imamlara yönelik seminer düzenledi.

Kadir Has Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen seminerde, Yaz Kur'an Kurslarına kayıtların nasıl yapılacağı, 2021 Yılı Yaz Kur'an Kursu Raporları sonucunda yapılacak eğitimin niteliğinin ve niceliğinin artırılması için yapılacak faaliyetler, eğitim öğretimde uygulanacak program, istifade edilecek materyaller, sınıf yönetimi, ergenlerde sosyal medya bağımlılığı, din eğitiminde eğitici oyunlar ve drama gibi konular ile ilgili bilgi verildi.

Kayseri Ulu Cami imam hatibi hafız Halil İbrahim Arslan tarafından okunan Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan Seminerde konuşan İl Müftüsü Yusuf Akkuş, "Melekler bir saniyeyi bile zayi etmeden yazıyor. Bir saniyeyi bile zayi edecek vaktimiz yoktur. Eğer bu memlekette kıyamete kadar bu ezanlar okunacaksa, bu bayrak dalgalanacaksa bizim bir saniye kaybedecek vaktimiz yoktur. Bir zamanlar Müslüman nüfusunun yüzde 60’tan fazla olduğu Mozambik’te sayı şu anda yüzde 20’ye düştü. Bizim yarın bu insanların vebalini yüklenmememiz için bir saniyemiz bile boş geçmemeli. Yavrularımızı mutlaka biz dini duyarlılıkla mücehhez hale getirmeliyiz. Gayret etmek durumundayız. Çocuklarımız geldiğinde mutlaka onlara sevecen davranalım. Çocuklara öncelikle Müslümanlığın ne olduğunu, niçin namaz kılmaları gerektiğini, niçin inanmaları gerektiğini öğretmeliyiz. Bütün din görevlilerimize teşekkür ediyorum." dedi.

Seminerde, İl Müftü Yardımcısı Yaşar Bolat, 2022 Yılı Yaz Kur'an Kursları Uygulama Esasları hakkında bilgi verirken İl Müftülüğü Bağımlılık Koordinatörü Ahmet Doğru ise "Ergenlerde Sosyal Medya Bağımlılığı" hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Ahmet Elmaağaçlı Cami imam hatibi Sadi Şahin "Dini Bilgiler Öğretim Yöntem ve Teknikleri" hakkında, İl Müftülüğü PDR Muhammet Yeşil "Sınıf Yönetimi" ile ilgili, İl Müftülüğü Eğitim Uzmanı Sadi Özmen de "Din Eğitiminde Eğitici Oyunlar ve Drama” konulu sunumlar gerçekleştirildi. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir