• DOLAR 32.346
  • EURO 34.89
  • ALTIN 2387.672
  • ...
Tarihte bugün: 13 Haziran
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

1859: Erzurum’daki şiddetli depremde, kentin yarısından fazlası hasar gördü ve 15 bin kişi hayatını kaybetti. (Erzurum’da şiddetli deprem)

 

1878: Berlin Kongresi toplandı ve Osmanlı İmparatorluğu, Çarlık Rusyası, İngiltere, Almanya, Avusturya-Macaristan İmparatorluğu, İtalya ve Fransa arasında, Berlin Antlaşması imzalandı.

Rusya’yı Balkanlar’da tek güç haline getiren çok ağır şartlara sahip 1878 Ayastefanos Antlaşması’nın aksine, Osmanlı’nın Balkanlar’da 35 yıl daha kalmasını sağlamıştır. (Berlin Antlaşması imzalandı)

 

1969: Irak Hava Kuvvetleri’ne bağlı iki jet uçağı Hakkâri’ye bomba attı. Yapılan açıklamada “yanlışlık” olduğu bildirildi. (Irak Hava Kuvvetleri Hakkâri’yi bombaladı)

 

1973: Meclis’te Devlet Güvenlik Mahkemeleri Kanunu kabul edildi. (Devlet Güvenlik Mahkemeleri Kanunu)

 

1985: Polis Yasa Tasarısı Meclis ’de görüşülürken ANAP ve Halk Partililer yumruklaştı. Tasarı ANAP’lıların oylarıyla kabul edildi. Bu yasa polisin yetkilerini artırıyor, sıklıkla darbe tehdidi altında kalan siyasilerin askere karşı elini güçlendiriyordu. (Polis Yasa Tasarısı kabul edildi)

2002: Amerikan işgali altındaki Afganistan’da, ABD güdümünde ki Meclis, Taliban sonrası geçici hükümetin başkanı olarak Hamid Karzâi’yi seçti. Bu seçim, on yıllardır kan ağlayan Afganistan’da gözyaşları silmedi. Aksine acıları katladı ve hürriyetlerine düşkün Afgan halkının esaretini tescil etti. (Hamid Karzâi’yi başkan olarak seçildi)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir