• DOLAR 32.271
  • EURO 35.088
  • ALTIN 2470.435
  • ...
Tarihte bugün: 12 Haziran
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

1830: Fransa, Cezayir’i sömürgeleştirmeye başladı.

İlk adımda Sidi Ferruch’a (Sidi Feruh’a) 37.000 asker çıkardı.  (Fransa, Cezayir’i sömürgeleştirmeye başladı)

 

1898: Filipinler İspanya’dan bağımsızlığını ilan etti. (Filipinler bağımsızlığını ilan etti)

1946: Üniversitelere özerklik tanıyan kanun, Meclis’te kabul edildi. (Üniversitelere özerklik tanındı)

 

1960: Geçici Anayasa açıklandı. Meclis’in bütün hak ve yetkileri, Geçici Anayasa gereğince Milli Birlik Komitesi’ne verildi. İhtilali gerçekleştiren üst rütbeli subayların oluşturduğu ‘Milli Birlik Komitesi’nin 1 sayılı kanunu ile Anayasa'nın bazı maddeleri kaldırıldı ve bu suretle meclis feshedildi. (Geçici Anayasa açıklandı)

 

1967: ABD’de ırklar arası evliliği yasaklayan yasalar, tamamen lağvedildi.  (ABD’de ırklar arası evlilik serbest bırakıldı)

 

1984: Urfa’nın adı Şanlıurfa olarak değiştirildi. Urfa’ya ‘şanlı’ lakabı, Fransız işgaline karşı Urfalıların verdiği mücadele nedeniyle verildi. (Urfa’nın adı Şanlıurfa olarak değiştirildi)

 

1988: Ankara'da 15 dakika esen 80 kilometre hızındaki rüzgâr ve şiddetli yağmur, arkasında 14 ölü bıraktı. (Ankara'da şiddetli rüzgâr)

 

1990: 14 Ocak 1989 tarihinde Mardin’in Yeşilyurt köyünde köylülere dışkı yedirdiği iddiasıyla yargılanan Binbaşı Cafer Tayyar Çağlayan suçlu bulundu; 2,5 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Bu büyük suça bu komik cezanın verilmesi, “Türkiye’de adalet hep aynı… Hukuk sadece gücü koruyan bir kalkan olarak kullanılıyor” şeklinde yorumlandı. (Büyük suça komik ceza)

 

1991: Rusya bağımsızlığını ilan etti. Böylece Sovyetler Birliği’nin dağılma süreci hızlandı. (Rusya bağımsızlığını ilan etti.)

 

2013: Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, 34 kişinin ölümüyle sonuçlanan Uludere’deki olayın soruşturma dosyası hakkında “görevsizlik” kararı vererek dosyayı Genelkurmay Askeri Savcılığı’na sevk etti. Karar tepkilere neden oldu. (Uludere soruşturması)

 

2015: Siyonist işgal ordusu, Filistinli çocukların katledilmesinin serbest olduğuna karar verdi. 17 Temmuz 2014 günü Gazze Sahili’nde futbol oynayan 4 çocuğun katledilmesiyle ilgili davada, kimseye ceza verilmedi. İşgalci Ordu sözcüsü “pilotlar hukuka uygun hareket etti” dedi. (Filistinli çocukların katledilmesi serbest)

 

2018: ABD Başkanı Donald Trump ile Kuzey Kore Devlet Başkanı Kim Jong Singapur'da bir araya geldi. Singapur'daki zirve sonrası imzalanan anlaşmada Washington güvenlik garantisi verirken Pyongyang nükleer silahsızlanma taahhüdünde bulundu. (Trump ve Kim Jong buluştu)

 

2018: Ömrünü İslam’a adayan ve İslam davası için yıllarını zindanlarda geçiren Seyda Muhammed Said Varol, vefat etti. Seyda zor şatlar altında Rabbi rahimi razı edecek birçok hayırlı işe vesile olmuştu. Yüzlerce talebe yetiştirmiş, İslam davası için hep koşuşturmuştu… 

Mütevazı hayatı ve Müslümanların sahip oldukları imkânları muhafazada ve yerli yerince değerlendirmede hassas olmuştu.

Seyda, İlim, davet ve cihad ile bütünleşen hayatını işkence, zindan ve hicret ile tamamladı…

Hicret ettiği topraklarda mazlumca hakka irtihal etti…

Seyda geçirdiği elim bir kaza sonucu vefat etti…

Seyyid Molla Muhammed Said Varol, binlerin katılımı, salavat ve tekbirlerle Batman’da gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.

(Seyda Muhammed Said Varol, vefat etti)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir