• DOLAR 32.28
  • EURO 34.828
  • ALTIN 2410.066
  • ...
Adıyaman Perre Antik Kent'teki mozaik figürler tablolara işleniyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adıyaman'ın tarihi merkezlerinden birisi olan Perre Antik Kent'teki nekropol alanında 2009 yılında bulunan mozaikteki orta sahne figürü, kursiyerler tarafından döşenen mozaik taşları ile tablolara işleniyor.

Perre Antik Kent'te bulunan Roma dönemine ait mozaiğin orta sahnesindeki dağ keçisi ve asma dalları ile üzüm figürlerin, kursiyerler tarafından yeniden hayat bulduğunu belirten kurs yetkilileri, daha önce çekilmiş bir fotoğraf üzerine mozaik taşlarını büyük bir titizlikle döşeyerek eski tarihi mozaikleri tablolara taşıdıklarını söyledi.

Mozaik kursu hocası Bedriye Yaman mozaik kursuna yoğun ilgi olduğunu belirterek, "Burada mozaik sanatını icra etmeye çalışıyoruz. Perre Antik Kent'te çıkarılan Roma dönemine ait ve orta sahnesinde asma dalları ve yaban dağ keçisinin bulunduğu figürü işlemeye çalışıyoruz. Tarihi ve turizmi ile ünlü olan kentimizin birçok noktasında mozaik bulunuyor. Biz de bu mozaiği günümüz şartları ile yeniden yapmaya çalışıyoruz. Kadınlar hem öğrenip hem de bu işi meslek ediniyorlar. Kursumuza ilgi çok yoğun." dedi. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir