• DOLAR 32.444
  • EURO 34.769
  • ALTIN 2441.401
  • ...
`Fener Şikeden Küme Düştü`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Haber gazetede pul büyüklüğü kadar ancak yer bulabilince, görenlerinde dikkatini çekmemiş olmalı.

Tam da bugünlerde şike soruşturmasıyla ülkemiz sarsılıyor iken bazılarının yüreklerini ağzına getirecek bu haber yalan değil...

Son Lig şampiyonu nam-ı diğer Fener`in küme düşürüleceğinin konuşulduğu bir zamanda bu haberi dikkatlere sunmamız camiayı üzebilir.

Ama şimdilik endişeye gerek olmadığı gibi, maalesef ‘korkunun da ecele faydası yok…`
Çünkü bu haber tam 10 sene önceye, yani gazetenin 6 Temmuz 2001 tarihindeki nüshasında yayınlanmış. Gazetenin manşetinde ise enteresandır futbolda şike davasının önemli sanıklarından Giresunspor eski Başkanı Olgun Peker`in manevi abisi Sedat Peker var.

 

Yine enteresandır, Fenerbahçe`nin, şampiyon olduğu 2000-2001 sezonunun son haftasında şike yaptığı iddialarıyla ilgili olarak dava açmak isteyen sarı-lacivertli taraftarlar için örnek dava dilekçeleri bile hazırladığı ajanslara yansımıştı. (8.12.2006-AA)

İşte insana bu kadar`da tesadüf olmaz dedirten yukarıdaki haberin detayı;

 

Avusturyalı Fener şikeden küme düştü
Avusturya`nın başkenti Viyana`da 1`inci Amatör Küme A Grubu`nda şampiyonluk yarışını son haftaya kadar sürdüren Fenerbahçe Wien takımı, rakibini 34-0 yendi, ama kümeden düştü. Çünkü rakibi Mautner takımı da son maçından 48-0 galip ayrıldı. Sonunda Viyana Futbol Federasyonu, biri Türk, 4 takımı ligden ihraç etti.
Avusturya`daki Türklerin kurduğu Fenerbahçe Wien takımı, Wolfersberg ve Mautner ile son haftaya kadar kıyasıya şampiyonluk mücadelesi verdi. Son haftaya girildiğinde Fenerbahçe Wien, lider Wolfersberg`in üç puan gerisinde ve Mautner takımı ile eşit puanda bulunuyordu. Fenerbahçe Wien ile Mautner, şampiyonluk hesabı yapıyordu. Çünkü Lider Wolfersberg, ligde 4`üncü durumda bulunan takımla deplasmanda oynayacaktı.

KÜMEDEN DÜŞTÜLER

Viyana Futbol Federasyonu, 1`inci Amatör Küme A Grubu`nun son hafta karşılaşmalarında Mautner takımınının rakibi Gradisce`yi 48-0 yendiği ve Fenerbahçe Wien`in de Triester takımını 34-0 mağlup ettiği için, dört takımın önümüzdeki sezon üçünçü kümede oynamasını kararlaştırdı. Futbol Federasyonu ceza nedeni olarak, 90 dakikada süren bir futbol karşılaşmasında bu kadar gol atılmasının mümkün olamayacağını gösterdi.

Fenerbahçe Wien Başkanı Erol Yasemin, Viyana Futbol Federasyonu`nun kararına kesinlikle itiraz edeceklerini belirtti. Yasemin, ‘‘Çok gol atmak ne zamandan beri ceza nedeni oldu`` dedi.
(6 Temmuz 2001 - Hürriyet Gazetesi)

Eski gazete manşetlerinde çok şeylere işaret var gibi. Ama görebilenlere…

Habervaktim.com

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir