• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
BİHMED'den imam hatip okullarına yönelik karalama kampanyalarına tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Geçtiğimiz ay içerisinde, Bursa'da bir ilkokulda gerçekleştirilen sözde bir etkinlikte hem okulun hem de eğitimin ruhuyla uyuşmayacak görüntüler sergilendi.

Toplumun değerleriyle uyuşmayan söz konusu olay, bir imam hatip ortaokulunda gerçekleşmediği halde bazı medya birimleri tarafından kasıtlı olarak gayri ahlaki görüntülerin bir imam hatip okulunda cereyan ettiği şeklinde servis edilmesi üzerine BİHMED konunun çarptırıldığını belirten yazılı bir açıklama yayımladı.

Skandal olay Nilüfer ilçesinde hem bir ilkokul hem de bir imam hatip okulunun bulunduğu kompleks yapıda meydana geldi. Mayıs ayında düzenlenen "Anneler Günü" etkinliğinde gayri ahlaki görüntülerin sergilenmesi büyük tepkiye yol açmıştı.

Olay üzerine, söz konusu rezaleti tertip eden ilkokulun "Okul Aile Birliği" yönetimi İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından görevden alınmıştı.

"Görevden uzaklaştırıldılar"

Olayın medyaya yansıması üzerine, İl Milli Eğitim Müdürlüğü bir açıklama yapmış hem okul müdürü hem de okul aile birliği yönetiminin görevden uzaklaştırıldığı belirtilmişti.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından olaya ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verilmişti:

İlimizdeki bir 'İmam Hatip Ortaokulu' hakkında bazı haber sitelerinde yer alan haberlerle ilgili olarak; habere konu olan olayın bahsi geçen okulda gerçekleşmediği, aynı bölgede bulunan başka bir ilkokulda gerçekleştiği tespit edilmiştir. Söz konusu okulun okul aile birliği tarafından sadece kadınlara yönelik olarak ders dışı bir zamanda gerçekleştirilen etkinlikle ilgili okul yönetimi ve okul aile birliği hakkında gerekli inceleme ve soruşturma başlatılmıştır. Okul müdürü hakkında görevden uzaklaştırma tedbiri uygulanmış olup, konu hakkındaki çalışmalar, tüm boyutlarıyla ve hassasiyetle yürütülmektedir.

"Hukuk önünde hesabı sorulacak"

Olayla ilgili bir açıklama yapan BİHMED, konuya ilişkin yayımladığı açıklamasında, olaya tepki göstererek şu ifadelere yer verdi:

"Milli Eğitim İl Müdürlüğünden alınan resmi bilgilere göre 1000 öğrencili Çalı İlkokulunun ve Ortaokulunun bünyesinde bulunan imam hatip ortaokulumuz eğitim vermektedir. Bu okulda 80 İmam Hatip Okulu öğrencimiz eğitim görmektedir. Çalı İlkokulu ve Ortaokulu öğrencilerinin sayısı 920'dir.

Resmi yazılarda da görüleceği üzere 7 Mayıs 2022 tarihinde icra edilmek üzere Çalı İlkokulu Aile Birliği, okul yararına olacak etkinlik için okul idaresinden 22 Nisan 2022 tarihinde resmi izin talebinde bulunmuş, talep okul idaresi tarafından 28 Nisan 2022 tarihindeki resmi yazısıyla uygun görülerek okulun çok amaçlı salonunda etkinliğin yapılmasına izin verilmiştir.

Resmi bilgi notlarında da görüleceği üzere, etkinlik sırasında istenmeyen olayın yaşanması üzerine Okul Aile Birliği yönetimi okul idaresi tarafından 9 Mayıs 2022 okula çağrılmış, yaşanan olayla ilgili bilgilerine başvurulmuştur. Çalı ilkokulu Okul Aile Birliği, yaşanan olaydan dolayı sorumluluklarını yerine getiremediklerini kabul etmiştir. Bu kabulden sonra okul idaresi Çalı İlkokulu Okul Aile Birliği yönetiminin istifasını istemiş ve görevden ayrılmışlardır.

Yaşanan bu talihsiz olayın bir eğitim kurumunda yaşanması bizleri ziyadesiyle üzmüş ve kabul edilebilir olmamakla beraber, yaşanan olayların hiçbir tarafında ve anında okulun bünyesindeki İmam Hatip okulumuzun, öğrencilerimizin, velilerimizin, İmam Hatip Okul Aile Birliğimizin en ufak bir dahli, bilgisi ve kusuru olmamasına rağmen, sanki bu yaşananların sorumlusunun imam hatip okulumuzmuş gibi gösterilmesi, bu milletin değerlerinden uzak, hatta bu millete her fırsatta düşmanlık yapanların kinlerinin ve nefretlerinin dışa vurulmasıdır.

Yıllardır darbelerle, katsayı ile önü kesilmeye çalışılan, her türlü iftira ile lekelemeye çalıştığınız, kirletemediğiniz ve asla kirletemeyeceğiniz İmam Hatip Okullarımızın sahibi önce Yüce Allah, sonra da bu necip milletin manevi değerlerine bağlı has evlatlarıdır.

Yaşanan bu olay üzerinden İmam Hatip Okullarımıza atılan bu iftiranın hesabını, sorumlulardan hukuk önünde sonuna kadar soracağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın." (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir