• DOLAR 32.349
  • EURO 35.298
  • ALTIN 2507.746
  • ...
Gaziantep İl Müftüsü Hazırlar: Kur'an kursları manevi rehabilitasyon işlevi görüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şehitkamil İlçe Müftülüğüne bağlı "İhtiyaç Odaklı Kur'an Kursları"nda eğitim gören kursiyerler için 2021-2022 eğitim öğretim yıl sonu kapanış programı düzenlendi.

Şehitkamil Kongre ve Sanat Merkezinde gerçekleştirilen program Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Programın açılış konuşmasını Şehitkamil İlçe Müftüsü Feyyaz İdin yaptı.

İlk defa düzenlenen programın hazırlanmasında emek veren mesai arkadaşlarına ve kurs hocalarına teşekkür eden İdin, "Yine teşrifleriyle bizleri onurlandıran çok kıymetli protokole, Kur'an kurslarımızda eğitim gören gönlü Kur'an sevdası ile dolu kursiyerlerimize gönülden şükranlarımı sunuyorum." dedi.

"Kur'an kurslarımız adeta manevi rehabilitasyon merkezi işlevi görüyor"

Gaziantep İl Müftüsü Doktor Hüseyin Hazırlar da konuşmasında Kur'an kurslarının önemine dikkat çekerek şunları söyledi:

"Kerim kitabımızı ve onun güzel ahlâkını öğrenmek üzere 4 yaşından 80'li yaşlara hatta daha da ileri yaşlara kadar Kur'an kurslarımızda eğitim gören öğrencilerimizin, kursiyerlerimizin bu salondaki coşkusunu görünce Diyanet İşleri Başkanlığımızın bu hizmetinin ne kadar önemli olduğunu ve toplumumuzun kurslarımızı nasıl da sahiplendiklerini bir kez daha gördük." ifadelerini kullandı.

Hazırlar, her yaş grubuna hitap eden Kur'an kursların aynı zamanda adeta bir rehabilitasyon merkezi işlevi gören, Kur'an eğitimi yanı sıra gerek toplumun temeli olan aileye yönelik eğitimlerin gerekse her türlü zararlı ve yıkıcı olumsuzluklara karşı önleyici eğitimlerin de verildiği hayırlı mekanlar olduğunu vurguladı.

Diyanet İşleri Başkanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı Plan ve Programlar Daire Başkanı Hatice Kahyaoğlu da Kur'an-ı Kerim'den ve Peygamber Efendimizin örnek hayatından örnekler vererek "Kadın ve Eğitim" konulu konferans gerçekleştirdi.

Yoğun katılımla gerçekleşen program protokol üyeleri tarafından kursiyerlere belgelerinin takdim edilmesiyle sona erdi.

Programda Kur'an kurslarında eğitim gören en büyük ve en küçük yaşlarda olan 80 yaşındaki Aliye Başçolak'a ve 4 yaşındaki Mustafa Miraç Güneş'e hediyeleri verildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir