• DOLAR 32.462
  • EURO 34.884
  • ALTIN 2428.837
  • ...
"Kudüs metafizik ve manevi tarafı aynı zamanda dünyanın güç tarafıdır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

MTTB Genel Merkez tarafından 2022 yılının, Kudüs yılı olarak ilan edilmesinin ardından, mayıs ayı boyunca her hafta farklı konuklarla yapılan "Kudüs Akademisi" programları sonuncusu düzenlendi.

4 oturumda gerçekleştirilen Kudüs Akademisi programı Merkez Ördekli Kültür Merkezinde yapılan son Kudüs Akademisi programına konuşmacı olarak Mirasımız Derneği Basın Sorumlusu Nihat Topçu katıldı.

"Kudüs kimde ise ve kim yönetiyorsa dünyanın süper gücü o olmuştur" diyen Mirasımız Derneği Basın Sorumlusu Nihat Topçu, "Bunun dini etnik kökeni hiç önemli değildir. Kudüs metafizik ve manevi bir tarafı aynı zamanda dünyanın güç tarafıdır. Kıyamete kadarda böyle olacaktır." dedi.   

Topçu, "Müslümanların elindeyken izzet şeref ve şan İslam âleminin elinde tabiri caizse Müslümanların gözüyle dünya şekilleniyor. Ama Müslümanların elinden çıktıktan sonra 88 yıldır haçlı işgaliyle beraber yeryüzü kaynıyor. Hem de Müslümanlar bölünmüşlükleri parçalanmışlıkları beraber bir asra yakın zaman dilimin içerisinde hüsranı yaşıyorlar." diye belirtti.

Onlarca devletin olmasına rağmen dikkati çeken Topçu, "Her devletin içerisinde onlarca cemaat ve tarikat bir sürü ayrı gruplar herkes farklı dilde ekmek diyor, ama hiç kimse birbirini anlamıyor ve kavga ediyor. Tıpkı günümüzü yaşıyor. O dönem Nureddin Zenginin ve fethin Selahaddin Eyyubi’ye nasip olan o yaşandığı süreçtir. Osmanlıdan Selahaddin Eyyubi’nin fethin ikinci kez Kudüs’ün İslamlaştırdığı o ruhu yeniden giydirdiği o süreçte Kudüs’ün ruhu sanki insanların bedenlerinde, hayallerin de ruhlarında, rüyalarında, dualarında yaşarsa Kudüs yaşarcasına bir etkileşim var." ifadelerini kullandı.

Kudüs Akademisi yarın yapılacak sertifika takdim töreni ve Kudüs çekilişi ile son bulacak. (İLKHA)

 







Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir