• DOLAR 32.423
  • EURO 34.66
  • ALTIN 2387.37
  • ...
Afganistan ve Hindistan Dışişleri heyeti Kabil'de bir araya geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Görüşmede, Afganistan ile Hindistan arasındaki diplomatik ilişkiler, ikili ticaret ve insani yardım konuları üzerinde duruldu.

Hindistan heyetinin ziyaretini memnuniyetle karşılayan Dışişleri Bakanı Muttaki, bu görüşmenin iki ülke arasındaki ilişkiler için iyi bir başlangıç olduğunu söyledi.

Hindistan'ı Afganistan'da durdurulan projelerini yeniden başlatmaya, diplomatik varlığını yeniden etkinleştirmeye çağıran Bakan Han, özellikle Afgan öğrenci ve hastalar için konsolosluk hizmetlerinin yeniden devreye girmesini istedi.

Heyete başkanlık eden Hindistan Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı JP Singh, Afganistan ile iyi ilişkiler kurmak istediklerini ve ekonomik olarak zor günler geçiren komşularına yardım etmeye devam edeceklerini belirtti.

Hindistan'ın, Afganistan'a yardım konusunda çaba sarf edeceğini dile getiren Müsteşar JP Singh, Afganistan ile çeşitli alanlarda koordineli olarak çalışacaklarını kaydederek son dönemde sınırlarını ve limanlarını Afganistan ihracatı için açtıklarını söyledi.

Görüşmede, bu tür toplantıların devamı, iki ülke arasındaki temas ve ziyaretlerin artması gerektiğine ilişkin kararlılığa vurgu yapıldı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir