• DOLAR 32.258
  • EURO 34.699
  • ALTIN 2398.729
  • ...
Çocuklardan anlamlı çağrı: Sokağa çıkın!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İnternet bağımlılığının arttığı günlerde ebeveynler; özellikle küçük yaştaki çocukların bilgisayar, tablet, telefon ve benzeri bağımlılıklarından ötürü çocukluklarını yaşayamaması veya yaşamamasından yakınıyor.

"İşte gerçek çocukluk" dedirten bir grup kuzen, oynadıkları eğitici ve eğlendirici oyunlarla yaşıtlarına örnek oldu. Dijital ekranın özellikle göz sağlığı için de zararı olduğunu hatırlatan çocuklar, yaşıtlarına doğal ortamda, doğal oyunlar oynamaları çağrısında bulundu. Çocuklar oynadıkları oyunlar ile doğal hayata dokunup çocukluklarını doyasıya yaşıyorlar. Çocuklar kendi aralarında bilgi yarışmaları, taş kule, futbol, sobe ve daha birçok farklı oyunlarla eğleniyorlar.

"Sağlıklı hayat için doğal ortam ve doğal oyunlar"

Talha, Bilal, Muhammed Ali, Enes, Ensar ve Yuşa adlı kuzenler duygularını İLKHA mikrofonlarıyla paylaştı. "Biz tablet ve telefonu bırakıp kendimize yeni oyunlar üretmeye çalıştık. Sanal âlemlerden kurtulmak istiyoruz, sanal oyunlardan bıktık. İnternet artık bir yere kadar… Kendimize bu oyunları üretmeye başladık ki çocukluğumuzu yaşayalım." diyen çocuklar, "Anne ve babamız bizlere 'internet oyunları pistir' dedi ve biz de artık kendi oyunlarımızı üretmeye başladık. Dijital oyunlar gözlere zararlı olduğu için kendi oyunlarımızı ürettik." dedi.

Kendi yaşıtlarına çağrıda bulunan çocuklar, "Dijital oyunlardan uzaklaşıp çocukluğumuza odaklanalım. Sağlıklı gözler ve sağlıklı hayat için doğal ortam, doğal oyunlar." diye mesaj verdi.

"Bizler Peygamber Efendimiz ve ashabının hayatlarını öğrenmeye çalışıyoruz"

Aralarında bilgi yarışması da düzenleyen çocuklar duygularını şöyle ifade etti: "Bizler, Peygamberimizin ve ashabının hayatlarını öğrenmeye çalışıyoruz. Bu noktada onların ahlakını kendimize örnek almaya çalışıyoruz. İnşallah bizler de Peygamber Efendimizin zamanındaki çocuklar gibi oluruz. Peygamberimizin etrafındaki çocuklar gibi dinimizi öğreniriz. Dinimize faydalı olmak için ilim öğrenmeliyiz. Peygamberimizin etrafında Bilalleri vardı, biz de bu zamanın Bilalleri olacağız." (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir