• DOLAR 32.223
  • EURO 34.933
  • ALTIN 2444.474
  • ...
Ukrayna'dan korkunç iddia
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Vasil Bodnar, bugün Ankara’da düzenlediği basın toplantısında Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin 3 ayında  açıklamalarda bulundu.

Bodnar, Ukrayna’nın müzakere masasına dönmeye hazır olduğunu söyledi.

Rusya’ya uygulanan yaptırımlara uyulmasını da isteyen Bodnar, “Rusya utanmaz bir şekilde Ukrayna’nın buğdayını çalıyor ve bunları yabancı ülkelere satıyor, Türkiye de bunlar arasında” ifadelerini kullandı.

Büyükelçi Bodnar, özetle şöyle konuştu:

“Tahrip olan altyapı şirketlerine bakınca bu, Türk firmalar için gerçekten iyi bir fırsat olacak, maalesef Rusya ile işbirliği yapan şirketler Ukrayna pazarında bir perspektif bulamayacak.  Türkiye, Ukrayna için zor bir zamanda gerçek dost olduğunu göstermiştir. BM'den karşılıklı kabul görecek çözüm bulma noktasında daha fazla katkı sunmasını bekliyoruz. Müzakere sürecinde Türkiye'nin üstlenmiş olduğu rol nedeniyle teşekkür ediyoruz. Müzakere süreci Ukrayna'nın toprak bütünlüğünün yeniden tesis edilmesi ilkesine dayanmalıdır. Biz barıştan yanayız ve biz müzakere masasına dönmeye hazırız. Yaklaşık 12 milyon Ukrayna vatandaşı yaşadıkları yerleri değiştirmek zorunda kaldı.”

Bu haberler de ilginizi çekebilir