• DOLAR 34.573
  • EURO 36.037
  • ALTIN 3009.755
  • ...
Döviz uzmanından piyasadaki sahte dolarlarla ilgili uyarı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Batman’da orijinaline çok yakın sahte 50 ve 100 dolarların arttığına dikkat çeken Ömer Yarba, dikkatli olunmaması halinde sahte dolar alarak mağdur olunacağını söyledi.

Son zamanlarda piyasaya sahte doların girdiğini belirten Yarba, merdiven altlarından ve yabancılardan dolar almanın riskli olduğunu dile getirerek uyarılarda bulundu.

Piyasaya sürülen sahte 50 ve 100 banknotluk dolarların arttığını belirten Yarba, sahte dolarların anlaşılması döviz bürolarındaki makinelerde ve dövizden çok iyi anlayan kişiler tarafından fark edebilecek kadar orijinaline yakın yapıldığını söyledi.

Yarba, sahte dolar endişesi taşımamak için halkın döviz bürolarından ve bankalardan alması tavsiyesinde bulundu.

“Doları döviz büroları ve bankalardan alın”

Sahte dolar karşısında vatandaşlara uyarılarda bulunan döviz alım satım uzmanı Ömer Yarba, “Zaman zaman piyasada bize sahte dolarlar denk geliyor. Sahte olup olmadığını cihazlarımızda tespit ediyor, bir de yılların verdiği tecrübeyle görerek, ellerimizle, kabartmalarını ve kâğıt kalitesinden tespit edebiliyoruz. Bazen dışarda döviz alanlar yanımıza gelip kontrol etmemizi istiyorlar. Vatandaşlara tavsiyemiz dövizi resmi yerlerden almalarıdır. Merdiven altı ve ayakta satıcılardan almamalarını tavsiye ediyoruz.” dedi.

“Esnaf dövizin sahte olduğu fark edene kadar kişi kayboluyor”

Döviz Alım-Satım Uzmanı Ömer Yarba

Piyasada genelde 100’lük ile 50’lik dolarların olduğuna dikkat çeken Yarba, “100’lük dolarlar piyasada çok olduğu için kimse fazla dikkat edemeyince piyasaya daha kolay verebiliyorlar. Vatandaş yabancı ve güvenmedikleri kişilerden dolar alış verişi yapmasınlar. Alacaklarsa döviz bürolarından veya bankalardan alsınlar. Genelde de sadece bir kere görebilecekleri kişilere sahte doları veriyorlar. Bu kişiler bazı iş yerlerine gidip alışveriş yaptıktan sonra döviz veriyor ama esnafımız dövizin sahte olduğu fark edene kadar kişi kayboluyor ve esnaf mağdur oluyor. Sahte para ile ilgili kanunlar var ama pekte caydırıcı değildir. Bu yüzden devlet sıkı bir denetim yapmalı ve sahte para işi yapanlara ağır cezalar vermelidir.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir