• DOLAR 32.258
  • EURO 34.713
  • ALTIN 2400.54
  • ...
Diyarbakır'da üniversite adaylarına ücretsiz seri deneme hizmeti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Üniversite adayları deneme sınavlarından geriye kalan zamanlarda da sosyal faaliyetlere katılarak sınav stresinden uzaklaşmaya çalışıyor.

Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu tarafından 2019 yılında hizmete açılan ücretsiz eğitim merkezinde öğrencilere sınırsız hizmetler verilirken, üç buçuk yılda 26 bin 350 kişinin yararlandığı kütüphane hizmeti ise rekor seviyeye ulaştı.

2019 yılında teknik imkanlar ve restorasyon çalışmalarıyla modernize edilen eğitim merkezinde tam gün örgün eğitim alan, alanında uzman öğretmenlerin nezaretinde geleceğe hazırlanan öğrencilerin eğitim seti ve benzer tüm ihtiyaçları da belediye tarafından karşılanırken, bu hizmetlere yaklaşan YKS öncesinde seri deneme sınavları da yine ücretsiz hale getirilerek yeni bir hizmetin eklendiği ifade edildi.

Öğrenciler, bir yandan deneme sınavlarıyla sınav tecrübesi kazanırken, diğer yandan da öğretmenler tarafından soru çözme ve konu tekrar anlatımlarıyla eksiklerini giderme imkanı buluyor.

190 öğrenci üniversite hayali için ter dökecek

2019 yılından bu yana 650 öğrencinin ücretsiz TYT-AYT kurslarından yararlandığı merkezde 80 öğrenci Türkiye’nin elit üniversitelerinde okuma hakkı kazandı, diğer öğrencilerin çoğunluğu da üniversitelerin değişik bölümlerine yerleşti.

Haziran ayında yapılacak YKS’de Bağlar Belediyesi Ücretsiz Eğitim Merkezi’ndeki TYT-AYT kurslarında hazırlanan 190 öğrenci üniversite okuma hayali için ter dökecek.

Sınav öncesinde sosyal faaliyetlerle stres atmaya çalışan öğrenciler belediyenin imkanlarıyla düzenlenen etkinliklere katılarak bölgenin tarihi ve doğal güzelliklerini gezerek Esma’ül Hüsna sergisini ziyaret etti.

Ücretsiz kütüphaneye rekor ilgi gerçekleşti

2019 yılında eğitim merkezi bünyesinde modernize edilerek öğrencilerin hizmetine sunulan kütüphaneyi üç buçuk yılda 26 bin 350 öğrenci ziyaret ederek ders çalışma ve kaynak kitap imkanlarından ücretsiz olarak yararlandı.

Salgının etkilerinin azalmasıyla beraber 2022 yılının ilk 5 ayında 7 bin 100 kişi kütüphane hizmetinden yararlanarak bu alanda rekor kırıldı.

Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi insan sayısının fazla olduğu ilçede bir hayali gerçekleştirdiklerini belirten Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, verilen hizmetleri “burası bizim için bir eğitim merkezinden çok daha fazlası anlamına geliyor” sözleriyle değerlendirdi.

Sosyal belediyeciliğin gereğini yapmaya çalıştıklarını anlatan Beyoğlu, "Hepsi bizim evlatlarımız. Bu bölgenin ve ülkemizin aydınlık, şuurlu geleceği olacaklar. Hayırlı insanlar olarak Türkiye’nin geleceğine damga vuracaklar. Biz buna yürekten inanıyoruz. Göreve geldiğimizde bu alanda bir açık tespit ettik ve hemen çalışma başlattık. Rabbime binlerce kez hamdolsun bu hizmeti vererek hem çocuklara hem ailelerine umut olduk.  Biz bu gücü gençlerimizin geleceği için her türlü imkanı seferber eden Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’dan alıyoruz. Hayallerinin gerçeğe dönüşmesi duasıyla hepsine en kalbi duygularımla başarılar diliyorum." dedi. (İLKHA) 







Bu haberler de ilginizi çekebilir