• DOLAR 32.575
  • EURO 35
  • ALTIN 2449.144
  • ...
Tarihte Bugün: 31 Mayıs
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Tarihte bugün hangi gelişmeler oldu? Hep birlikte bakalım;

1279: Eski Mısır'da, 19. Hanedan firavunlarından II. Ramses başa geçti. 16 yaşındayken babası I. Seti, Ramses'i veliahtı olarak seçmiştir. 20'li yaşlarının başında tahta geçen Ramses Mısır'ı M.Ö. 1279'dan M.Ö. 1213'e kadar, tam altmış altı yıl yönetmiştir.

1911: Titanic yolcu gemisi denize indirildi. Geminin yapımı 1912'de tamamlanacak ve ilk seferinde henüz denize yeni açılmışken beşbin dolayında yolcusu ile batacaktı.

1920: Ankara Hükümeti, işgal ülkelerinden Fransa ile antlaşma yaptı. Antlaşmaya göre Suriye ve Hatay Fransızlara bırakıldı.

1946: Türkiye’de ilk defa tek dereceli milletvekili seçimi kabul edildi.

1946: Varto ve Hınıs'ta 5,7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi: 839 kişi öldü, bin 991 ev yıkıldı.

1961: Güney Afrika Cumhuriyeti ilan edildi. Fakat bu yerli halkın kurduğu bağımsız bir Cumhuriyet değildi Bağımsız gibi duran, beyazların yönettiği, yerlilerin ise köle olduğu, İngiltere güdümünde bir Cumhuriyet kurulmuştu.

1974: Devlet memurlarıyla ilgili Kanun Hükmünde Kararname yürürlüğe girdi. Böylece hafta tatilleri cumartesi ve pazar olmak üzere iki gün oldu.

1992: 1992 yılının mayıs ayında, Sırp birlikleri Bosna’nın Priyedor kentini işgal etti. Srebrenitsa katliamından sonra Bosna tarihinin en büyük katliamı olarak anılan Priyedor'da 3 binden fazla Boşnak ve Hırvat katledildi. Hiçbir suçu olmayan insanları acımasızca ölüme götüren vahşi katliam, "beyaz kurdele" günü olarak da anılıyor.

1994: Ekonomik kriz nedeniyle çaresizliğe düşen otomotiv işçileri, işverenlere '2 ay ücretsiz, 2 ayda yarım ücretle' çalışmayı önerdiler.

2010: İHH İnsani Yardım Vakfı'nın organizasyonu ile abluka altındaki Gazze'ye yardım götüren Özgürlük Filosu gemilerinden Mavi Marmara, İşgalci siyonist askerlerin uluslararası kara sularında saldırısına uğradı. Gemide bulunan 10 Türkiye vatandaşı işgal askerleri tarafından şehid edildi.

Cevdet Kılıçlar, Necdet Yıldırım, İbrahim Bilgen, Ali Haydar Bengi, Cengiz Akyüz, Cengiz Topçuoğlu, Cengiz songür, Fahri yaldız, Furkan doğan ve Uğur Süleyman söylemez şehadet şerbetini içen azizlerdi.

“Şehadet şerbetine son saatler inşallah... Var mıdır acaba daha güzel bir şey? Varsa o da sadece annemdir, ama ondan ben de emin değilim, kıyasları çok zor... Şehadet mi annem mi?” Şehit Furkan Doğan’ın şehadete kavuşmadan önce yazdığı, defalarca okunsa, ezberlense de bir şehidin kaleminden dökülen bu son satırlar o derin manasını hiçbir zaman kaybetmeyecek ve bizi her daim düşünmeye sevk edecek.

2016: Mısır’da Sisi cuntası tarafındandın işkenceden geçirilen Müslümanlar, Mısır’ın kukla mahkemeleri tarafından cezalandırıldı. Müslüman kardeşler teşkilatı rehberlik konseyi başkanı Muhammed Bedii’nin de aralarında olduğu 35 kişiye daha müebbet hapis cezası verildi.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir