• DOLAR 32.56
  • EURO 34.928
  • ALTIN 2441.129
  • ...
Malatya’da düzenlenen sempozyumda canlı cerrahi kursu verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

İnönü Üniversitesi ile Türk Kolon ve Rektum Cerrahisi Derneği (TKRCD) tarafından, 27-28 Mayıs tarihleri arasında birçok ilden uzman ve akademisyenin katılımıyla düzenlenen Proktolojik Hastalıklarda yenilikçi yaklaşımlar sempozyumu sona erdi.

Düzenlenen sempozyum hakkında İLKHA’ya açıklamada bulunan İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Genel Cerrahi ve Proktoloji Uzmanı Prof. Dr. Mustafa Ateş, sempozyumun dolu dolu ve verimli geçtiğini söyledi.

“15 ameliyatı 3 masada canlı ameliyat yaparak yaklaşık 90 katılımcıyla bir kurs düzenledik”

Genel Cerrahi ve Proktoloji Uzmanı Prof. Dr. Ateş, “İnönü Üniversitesi ile Türk Kolon ve Rektum Cerrahisi Derneği olarak Malatya’da gerçekleştirdiğimiz sempozyum dolu dolu geçiyor. Dün bir Workshop yaparak kalın bağırsak hastalıkları ile ilgili 15 ameliyatı 3 masada canlı ameliyat yaparak yaklaşık 90 katılımcıyla bir kurs düzenledik. Bugün sempozyumun ikinci günü. Katılımcılarımızla birlikte kalın bağırsak ve makat hastalıklarının tüm detaylarını bilimsel platformda paylaşıyoruz. Kalın bağırsak ve makat hastalıkları ile ilgili Malatya İnönü Üniversitesi gerçekten önemli bir merkez. Bu merkezdeki bilimsel verileri dernekle birlikte tüm Anadolu’daki meslektaşlarımızla paylaşmak için böyle bir sempozyum gerçekleştirdik.” diye kaydetti.

“Gerekli eğitimler verildikten sonra yaptığımız ameliyatlara ait bilimsel verileri paylaşıyoruz”

Sempozyumun 2 basamaktan oluştuğunu belirten Ateş, “Sempozyumun ilk basamağı kurstu. Ankara’dan, İstanbul’dan, İzmir’den, Adana’dan, Gaziantep’ten gelen uzman ekiplerimizle, akademisyenlerle 15 ameliyat gerçekleştirip kursiyerlerle bu ameliyatları paylaştık. Gerekli eğitimler verildikten sonra sempozyumda yaptığımız ameliyatlara ait bilimsel verileri paylaşıyoruz. İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi olarak gerçekten sağlık konusundaki çıtayı bilimsel olarak ta yükselttiğimizi söylemek bizi onurlandırıyor.” dedi. (İLKHA)









Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir