• DOLAR 32.474
  • EURO 34.899
  • ALTIN 2419.736
  • ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bölgemizde yeni bir sayfa açmanın zamanı gelmiştir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bakü’de düzenlenen Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST Azerbaycan’ın Seçkin Gözlemci Günü’ne katılarak bir konuşma yaptı.

"Biz baskıyla, tehditle korkutulanlardan olmadık, asla olmayacağız." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bizim kimsenin toprağında gözümüz olmadığı için verecek tek karış toprağımız da yoktur, olmayacaktır. Biz tesadüflerin bir araya getirdiği insanlar değil, büyük bir milletin evlatlarıyız. Karabağ zaferi milletimizin kahramanlık destanlarının en son örneğidir. Karabağ 30 yıl sonra esaretten kurtulmuştur. Azerbaycan silahlı kuvvetlerinin yiğit mensupları büyük bir zafere imza atmışlardır. Şurası çok hassas; 44 günlük vatan muharebesi neler yapılabileceğini tüm dünyaya göstermiştir. Azerbaycan'la paylaştığımız savunma sanayi ürünlerimizin başarısına tüm dünya şahit olmuştur." İfadelerini kullandı.  

TEKNOFEST'i yurtdışında ilk defa can Azerbaycan'da düzenlediklerini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Burası önemli bir platform özelliği taşıyor. Siz gençlerimiz yarının insanlık hava araçlarını, dijital teknolojilerini üreten ve geliştiren bilim insanları olacaksınız. Gençlerimize yeni ufuklar açmayı sürdüreceğiz. Meclislerimizde onayladığımız Şuşa beyannemesinde belirttiğimiz üzere ortak araştırma ve üretim faaliyetleri geliştirmesi yönünde gayretlerimiz sürüyor. Uzay ve havacılık alanlarınla da Azerbaycan'la yakın ilişki içinde olacağız. İlgili bakanlar bir araya geliyorlar. Savaşta olduğu gibi barışta da Azerbaycan'ın yanındayız. Karabağ'da Türkiye'nin de rol aldığı yeniden imar süreciyle büyük dönüş için şartlar oluşturuluyor. Karabağ'ın dünyaya açılan kapısı Fuzuli Uluslararası Havalimanı'nı geçtiğimiz yıl açmıştık. Bu bölgelerde önümüzdeki dönemde akıllı kentlerde çalışıyoruz, çalışmaya devam edeceğiz. Bölgemizde yeni bir sayfa açmanın zamanı gelmiştir. Azerbaycan'la yakın dayanışma, temas ve koordinasyonumuzu sürdüreceğiz." şeklinde konuştu. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir