• DOLAR 32.32
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2308.788
  • ...
Adıyaman'da çocukların cami alışkanlığı edinmesi için farklı etkinlikler düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Adıyaman il Müftülüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gençlik ve Spor il Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen "Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime sahip çıkıyorum" etkinliği kapsamında çocuklara Zahit Kotku Camii avlusunda birçok etkinlik düzenlendi.

 

Program, etkinliğe katılan Mustafa Durgun'un okuduğu Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Cami avlusunda bir araya gelen gençler, ok atma, ip çekme, dart gibi farklı etkinliklere katılım sağladı. 

Camide bir araya gelen çocuk ve gençlere seslenen il Müftüsü Mehmet Taşcı, "Sizi yaratan Rabbimizle buluşturabilirsek, sizi güzel Peygamberimizle buluşturabilirsek, sizi zaman zaman bu camilerle buluştuğunuzu görürsek bize kalacak olan odur. Güzel Peygamberimiz der ki 'Hiçbir gölgenin bulunmadığı o dehşetli kıyamet gününde Cenab-ı Allah yedi sınıf insanı hususi gölgelendirir. Onlardan birisi de Allah'a ibadetle büyüyen gençtir.' Gençliğinde Rabbiyle beraber olmuş, Rabbinin emirlerine uygun yaşayan o güzel geçleri de Cenab-ı Allah hususi gölgesi altında gölgelendirecektir." dedi.

Taşcı konuşmasının devamında, "Amacımız, sizi dinini, diyanetini yaşayan birer birey haline getirmek, sizleri yakan, yıkan değil yapan tamir den birere bireyler halin getirmektir. Sizi vatanına sahip çıkacak, yaşadığı çevreye duyarlı olacak çevresini güzelleştirecek gençle haline getirmek istiyoruz. Ne diyor Peygamber Efendimiz, ' Bilseniz ki üç, beş saniye sonra kıyamet kopacak elinizdeki fidanı dikin.' Yani kıyamet kopacak, dünya bitiyor bu ne gerek var demeyen bir gençlik. Yani bu projelerin amacı yaşadığınız evde, mahallede, sokakta, okulunuzda en çok sevilen sayılan gençler haline getirmektir." ifadelerini kulandı. (İLKHA)











Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir