• DOLAR 32.501
  • EURO 34.939
  • ALTIN 2439.752
  • ...
Siyonist rejim kasten katletmiş!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistin’in Batı Şeria bölgesinde 11 Mayıs’ta İsrail güçleri tarafından açılan ateş sonucu başından vurularak hayatını kaybeden Al Jazeera muhabiri Şirin Ebu Akile’nin ölümü hakkında Filistin Başsavcılığı tarafından açıklama geldi. Başsavcılık, yürüttüğü soruşturma çerçevesinde Akile’nin işgal  güçleri tarafından kasten vurulduğunun tespit edildiğini duyurdu.

Filistin Başsavcısı Ekrem el-Khatib gazetecilere verdiği demeçte, 51 yaşındaki Akile’nin zırh delici bir kurşunla vurulduğunu belirterek, Akile’nin kaskının ve yeleğinin üzerinde açık şekilde "basın" yazdığının hatırlattı.

El-Khatib, soruşturma dahilinde tanıklarla yapılan görüşmelere, olay yeri incelemesine ve adli tıp raporuna dayandırılan bulgular ışığında, işgalci yetkililerin Akile’nin silahlı Filistinliler tarafından öldürülmüş olabileceği yönündeki iddialarının asılsız olduğunu ve olay mahallinde silahlı Filistinli olmadığını tespit ettiklerini ifade etti.

El-Khatib, Nablus’ta yapılan bir otopsi ve adli tıp incelemesine göre Akile’nin arkadan vurulduğunu ve bunun işgal güçlerinin kaçmaya çalışan gazeteci grubuna ateş etmeye devam ettiğini gösterdiğini açıkladı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir