• DOLAR 32.518
  • EURO 34.582
  • ALTIN 2502.424
  • ...
Bingöllüler Başak bebek için seferber oldular
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl'de Valilik onaylı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü destekleriyle "Değerler Eğitimi" projesi kapsamında 19 aylık SMA Tip-1 hastası Başak Demirkıran için kermes düzenlendi. Yoğun katılımın olduğu kermesten gelen gelir ise Başak bebeğin tedavisi için kullanılacak.

Elazığ'ın Karakoçan İlçesinde yaşayan Mesut ve Cemile Demirkıran Ailelerinin 19 aylık kızları Spinal Muskuler Atrofi (SMA) Tip 1 hastası 18 aylık Başak Demirkıran için valilik izniyle başlatılan kampanyada bugüne kadar hayırseverlerin yüzde 90'lık miktara ulaşıldı.

 

'Başağa Umut Ol' mottosuyla başlatılan kampanyaya bugüne kadar verilen destek yüzde 90'lık miktara ulaşırken Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Değerler Eğitimi Projesi kapsamında yardımseverlik değerini öğrencilerine kazandırmak adına minik bebek için bir yardım kermesi düzenledi. Uydukent Anaokulu öğretmenleri, öğrencileri ve velileri tarafından düzenlenen kermeste aileler evlerinde yaptıkları ürünleri sergide satarak Başak bebeğin tedavisine katkıda bulundu.

"Başak'ı kullandığı cihazlardan kurtaralım"

Kızının yaşaması için herkese çağrıda bulunan anne Cemile Demirkıran, "19 aylık SMA Tip-1 hastası Başak Demirkıran'ın annesiyim. Başağımızın yürüyebilmesi, oynayabilmesi, güzel ve rahat bir şekilde yaşayabilmesi, ilacını ulaştırmak için kampanya yürütüyoruz. Başak'ın kampanyası şu an yüzde 89'da. Lütfen gelin hep beraber el ele verelim, Başak'ı kullandığı cihazlardan kurtaralım. Başak'a da rahat bir şekilde yaşayabileceği bir hayat ortamı hazırlayalım. Karakoçan'da yaşıyoruz, oradan geldik. Bingöl'de Başak için çok güzel bir kermes düzenlendi. Bingöl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bundan dolayı çok teşekkür ediyoruz. Yürüttüğümüz kampanya valilik onaylı, tamamen denetleniyor. IBAN'lara giren paralarda hiçbir şekilde çıktı olmuyor. Direkt çocuğun tedavisi için hastaneye aktarılıyor." ifadelerine yer verdi.

"Başak bebeğe nefes olmak istedik"

Başak bebek

Kermesin düzenlenmesine öncülük eden Uydukent Anaokulu Müdiresi Elif Korkut yaptığı açıklamada; "İl Milli Eğitim Müdürlüğü'müzün yürüttüğü 'Değerler Eğitimi' projesi kapsamında yardımseverlik değerini öğrencilerimize kazandırmak ve toplumumuzda zaten var olan yardımlaşma değerini dinamik tutma adına kermes düzenledik. Bu kermesin düzenlemesinde elde edilecek olan gelir, Başak'a nefes ol sloganı ile başlatılan SMA Tip-1 hastası Başak bebeğin tedavisine destek amaçlı kullanmayı düşünüyoruz. Kermesin hazırlanmasında, ortamın düzenlemesinde araç-gereç temininde, yiyeceklerin servisinde, sunumunda, bütün bu süreçte öğretmen arkadaşlarım, personelim ve bütün velilerimiz aktif bir şekilde rol aldılar. Bu vesile ile İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz yetkililerine, okulun öğretmenlerine, personellerine, değerli velilerimize ve velilerimiz aracılığıyla desteklerini sunan diğer misafirlerimize teşekkürlerimi sunuyorum. Buradan elde edilecek gelirin Başak'a nefes olmasını ve diğer SMA'lı hastaların şifa bulmasını diliyorum." dedi.

"Umarım Başak bebeğe bir miktar da olsa katkımız olmuştur"

Kermeste kendi imkânlarıyla hazırladığı ürünleri satan velilerden Gülsüm Şerifoğlu ise yaptığı açıklamada, "Oğlum bu okulda eğitim görmekte. Müdürümüzün düzenlemiş olduğu Başak bebek için bu kampanyaya veliler olarak katıldık. Evde yapmış olduğumuz yiyecekleri sergiledik. Gelen bağışlarla, paraları ailesine teslim edeceğiz. Umarım Başak bebeğe bir miktar da olsa katkımız olmuştur" ifadelerini kullandı. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir