• DOLAR 32.591
  • EURO 35.046
  • ALTIN 2459.71
  • ...
Siirt'te gastronomi paneli düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

12 bin yıllık tarihi geçmişiyle Güneydoğu Anadolu’nun kültür ve gelenekleriyle öne çıkan şehri Siirt, mutfağıyla da adından sıkça söz ettiriyor.

Mezopotamya topraklarının önemli buluşma noktalarından biri olan ve birçok medeniyetin, uygarlığın beşiği Siirt'te yöresel mutfağı, orijinal, benzersiz kendine has özellikleri bulunan zengin mutfağının tanıtılması amacıyla Siirt Valiliği himayelerinde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce Siirt Üniversitesi konferans salonunda gastronomi paneli düzenledi.

Panelin açılışında konuşan Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu Aşçılık Bölüm Başkanı Öğretim Görevlisi Nalan Aslan Yetkin, Siirt mutfağının kültürel kimliği yansıttığını söyledi.

Yetkin, “Mutfak kültürel kimliğimizdir. Bizler yaşamsal faaliyetlerimizi devam ettirmek adına beslenirken bir miktar kültür, inanç, tarih ve kültürel çeşitliliği de deneyimlemekteyiz. Barındırdığı kültürel çeşitlilikle büyük bir hakikat olan ‘Türk Mutfağının' asırlara uzanan bir yolculuğu bulunmaktadır. Bu yolculuk sürecince çeşitli kültürlerden etkilenmiş ve zenginleşmiştir. Bu noktada bizlere düşen görev bu kültürel zenginliğin gelecek kuşaklara aktarılmasını sağlamaktır” dedi.

Panelde; İstanbul Aydın Üniversitesi Gastronomi Başkanı Prof.Dr. Kâmil Bostan, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversite Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkan Yardımcısı Doç.Dr. Gülçin Özbay ve Ürün Geliştirme ve Konsept Danışmanı Şef Erdal Türksoy ‘Türk Mutfağı' konuları ile ilgili ayrıntılı bilgiler aktardı.

Katılımcıların sorularının cevaplandırılması ve kentin zengin mutfağını yansıtan yöresel yemeklerin yer aldığı fotoğraf sergisinin gezilmesi ile program sona erdi. (İLKHA)













Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir