• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Bitlis’te ilk kez açılan kitap fuarına yoğun katılım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bitlis merkez Gökmeydan’da düzenlenen fuara katılan vatandaşlar, açılan stantları gezip, yazarlara kitap imzalattı.

BETAV öncülüğünde düzenlenen ve Bitlis Valiliği, Bitlis Belediyesi ve Bitlis Eren Üniversitesinin desteklediği kitap fuarı İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

 

Programın açılış konuşmasını yapan BETAV Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Dalkıran, BETAV’ın çalışmaları hakkında bilgi vererek, katılımlarından dolayı herkese teşekkür etti.

BETAV’ın 35 yıllık bir kuruluş olduğunu belirten Dalkıran, Arıcılık mevkiinde balcılık ve arıcılık fabrikası kurulacağını, seyir tepesinde bir otel yapmayı hedeflediklerini, eski valilik binasını restore ederek otele dönüştürmeyi hedeflediklerini söyledi.

Bitlis’in yüzlerce tescilli eserle bir yıldız gibi parladığını vurgulayan Bitlis Valisi Oktay Çağatay, Bitlis’in tarihi güzelliklerini gün yüzüne çıkarıp, hak ettiği yere getireceklerini söyledi.

Çağatay, “Bitlis deyince 6 bin yıllık bir şehirden bahsediyoruz. Benim sizlerden daha az bildiğim ve sizlerin çok daha iyi bildiği zenginliklerimiz mevcuttur. Adeta bir hazinenin üzerinde oturuyoruz. Yüzlerce tescilli eserle aslında bir yıldız gibi parlıyoruz. Ama ne yazık ki hak ettiğimiz yerde değiliz. Hepinizin bildiği üzere bir süredir o kıymetli yapıyı ortaya çıkarmak için Bakanlıklar ve belediyemizle çok güzel faaliyetler yürütüyoruz. İnşallah çok kısa wsürede o güzellikleri ortaya koyarak Bitlis’i hak ettiği yere taşıyacağız. Tabi bir şehrin gelişmişliğini sadece alt ve üst yapıyla kıymetlendirmek mümkün değil. Artık dünyada kabul gören bir gerçek var ki şehirlerin, ülkelerin, devletlerin gelişmişliğini sahip olduğu sosyal ve kültürel faaliyetlerle konuşuyoruz. BETAV’ın yürütmüş olduğu faaliyeti bu manada çok kıymetli buluyorum. Ahmet Eren öncülüğünde yürüttüğünüz bu faaliyet benim için çok kıymetli. Biz şehri geliştirip, güzelleştirip turizme açacağız. Elbette hakkettiği yere kavuşturacağız. Ama alt ve üst yapıyı sizin bu sosyal ve kültürel etkinliklerinizle taçlandıracağız.” diye konuştu.

Programda konuşan Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, Bitlis’in eski Bitlis olmadığını, düzenlenen fuara yoğun ilgi olduğunu, kabuğunu kıran Bitlis’i hak ettiği yere taşıyacaklarını belirtti.

Tanğlay, Dere Islah Projesi ve restorasyon çalışmasının devam ettiğini, alt yapı ve üst yapı çalışmalarıyla Bitlis’i hayal edilmeyecek noktaya taşıdıklarını vurguladı.

Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, BETAV’ın Bitlis ve Bitlis dışında binlerce gence eğitim olanağı sağladığını, eğitim dışında da çalışmalarının yoğunlaştırdığını vurgulayarak, kitap fuarının hayırlara vesile olmasını diledi.

Kurdelenin kesilmesiyle açılışı yapılan fuar, halk oyunları gösterisiyle devam etti. Vali Çağatay, açılışın ardında stantları gezerek, yazarlarla ayak üstü sohbet etti.

Kitap fuarı açılışına Bitlis Valisi Oktay Çağatay, Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, Bitlis İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Korkmaz, BETAV Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Dalkıran, ilçe kaymakamları, belediye başkanları, kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir