• DOLAR 32.576
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2461.574
  • ...
Matematik olimpiyatlarında dereceye girenler ödüllendirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Mersin’de bu yıl ilk kez bölgesel düzeyde düzenlenen ve Mersin'in yanı sıra Hatay ve Adana'dan da katılımın sağlandığı olimpiyatlara, orta öğretim ve lise düzeyinde 191 öğrenci katılırken, Matematik Olimpiyatları Ödül Töreni, Çiftlikköy Yerleşkesi Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi'nde yapıldı.

 

Programda bir konuşma yapan Olimpiyat Düzenleme Kurulu Başkanı Abdullayev, “Birçok meşakkatli yolları geçerek bugün buralara geldik. Bu yıl Matematik Olimpiyatlarının 10’uncusunu düzenliyoruz. İlk defa bu yıl Mersin’e komşu illere yazı yazarak onları da bu olimpiyatlara davet ettik. Adana ve Hatay’dan katılan okullarımız şu an buradalar ” diye konuştu.

 

Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Murat Gizir, fen bilimlerinin daha iyi noktalara gelmesi için yeni nesle çok iş düştüğünü belirterek, “Matematik Olimpiyatlarına katılmanız bizim için umut kaynağı oluyor. Hiçbir bilim dalı yoktur ki içerisinde mantık, sezgi, çözümleme, yapı kurma, genellik, bireysellik ve estetik içersin sadece Matematik Ana Bilim Dalı bunları içeriyor” dedi.

 

Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül ise “İnsanoğlu belki de yeryüzüne iner inmez matematikle tanıştı; ancak bir bilim olmaya başlaması insanlık tarihi kadar eski değil. Matematik hafızası olmayan bir birey sesleri algılayamaz ve kavrayamaz. Dikkat ederseniz çevrenizdeki küçük çocuklar bile isteklerini çoğu zaman matematiksel olarak ifade ederler. Çünkü matematik bağımsız ve özgün düşünmenin bir ürünüdür. Kişiyi yeni düşüncelere hazır hale getirir ve kendisinin çevreye uyumunu kolaylaştırır. Açık ve kesin anlama gücü kazandırır” dedi.

 

Gül’ün konuşmasının ardından dereceye giren öğrencilere ödülleri Prof. Dr. Nazim Kerimov, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Murat Gizir, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül, Gümrük Müşavirleri Derneği Başkanı Baki Şimşek ve MEBİDER Müdürü Aşkın Günay tarafından verildi. (A. Hakim Kurt - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir