• DOLAR 32.586
  • EURO 35.007
  • ALTIN 2427.824
  • ...
Diyanetten koruyucu aile projesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
HABER MRK - İşbirliği protokolüne istinaden Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı’nın ortaklaşa yürüteceği koruyucu aile projesine değinen Diyanet İşleri Başkanı Görmez, projenin bir yetim projesi olmasından öte bir insanlık projesi olduğunu kaydetti.
 
Projenin ailenin sevgisinden, barışından, huzurundan mahrum kalmış her çocuğa uzatılan bir el olduğunu ifade eden Görmez, “Yetimi geniş anlamıyla almamız lazım. Ailenin huzurunu, barışını yaşayamayan her çocuk yetimdir. Dünyada yetim olan her çocukla dünyamızın cenneti olan ailemizin huzurunu, barışını paylaşmanın verdiği duygu kelimelerle ifade edilemez. En hayırlı ev, içinde sahipsiz, kimsesiz bir yetimin himaye edildiği evdir” dedi.
 
Ailenin, sadece nicel bir birliktelik değil, nitelikli birlikteliğin adı olduğunu ifade eden Görmez, “Bizim inancımız, kültürümüz ve medeniyetimize göre aile bizim dünyadaki cennetimizdir” ifadelerini kullandı.
 
“Nesil emniyetini sağlamak en önemli emniyettir…”
Ailede asıl ihtiyacın sevgi, meveddet ve rahmet olduğunu belirten Görmez, “Çocuklar istikbalimizi aydınlatan, geleceğimizin teminatı olan en değerli varlıklarımızdır. Sadece kendi evlatlarımıza değil, bütün insanlığın evlatlarına değer vermeli, gözümüz gibi korumalıyız. Nitekim çocuklar İslam medeniyetinin bize en büyük emanetidir. Nesil emniyetini sağlamak en önemli emniyettir” dedi.
 
“Bazı hassasiyetler, en büyük sorumluluklarımızın önünde engel olmamalıdır…”
Koruyucu aile projesi ortaya çıktıktan sonra bazı hassasiyetlerin ortaya çıktığını dile getiren Görmez, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu hassasiyetlerimiz en büyük sorumluluklarımızın önünde bir engel olmamalıdır. İnsan neslini korumak gibi, yetimleri himaye etmek gibi, topluma bir insan kazandırmak gibi en büyük sorumluluğumuzun önünde engel olmamalıdır. Bu hassasiyetler hepimizin ortak hassasiyetleridir ancak daha büyük sorumluluklarımızın önünde engel olmamalı.”
 
Son yıllarda artan boşanma oranlarına da değinen Görmez, aile yapısının korunması ve boşanma oranlarının en az seviyeye çekilmesi için Diyanet İşleri Başkanlığı olarak gayret sarf edeceklerini söyledi.
 
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ise hizmete ‘Önce İnsan’ sloganıyla başladıklarını ifade ederek, İnsanlık ailesi için kendi üzerlerine düşen sorumluluğun hakkını vermek için işbirliği ve güç birliği zamanı olduğunu vurguladı.
 
İmzalanan protokole göre taraflar, aileye yönelik eğitim ve danışmanlık, sosyal hizmet modelleri geliştirmek, çocuk ihmal ve istismarının önlenmesine yönelik çalışmalar, aile yapısının korunmasına yönelik sosyo-kültürel sorumluluklarla yükümlü olacaklar. Taraflar imzalanan protokol metnine 5 yıl süreyle bağlı kalacaklar.  (İLKHA)

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir