• DOLAR 32.468
  • EURO 34.731
  • ALTIN 2438.031
  • ...
Yıldırım: "Nikâh yeryüzünde Âdemoğullarının altına imza attıkları çok büyük bir akit"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

İHH İnsani Yardım Derneği tarafından Ağrı'da 'Vahyin Gölgesinde Aile ve Gençlik' programı gerçekleştirildi.

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezi Osmanlı Konferans Salonunda gerçekleştirilen program İslami İlimler Fakültesi Öğretim Görevlisi Hafız Mehmet Keleş hocanın tilaveti ile başladı.

Tilavetin ardından kısa bir açılış konuşması yapan Ağrı İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Kerem Engin, "Bizler zamanın üstümüzdeki külleri, zamanın bize yüklediği getirdiği bütün tortulardan bir şekilde arınacağız, silkeleneceğiz, kendimize geleceğiz. Çünkü yeryüzüne adalet ve hakkaniyet merhamet ve hikmet gibi borçlarımız var. İnsanlığın bizden beklentileri var." dedi.

Selam konuşması  yapmak üzere kürsüye çıkan Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi (AİÇÜ) Rektörü Abdulhalik Karabulut ise şunları söyledi:

Hayatımızda örmek aldığımız, rehberimiz Peygamber efendimiz ise onu biz örnek insan olarak almış isek o zaman gençliğimiz, ailemiz huzurlu, ülkemiz ve milletimizde huzurlu, dünyada huzurlu olur. Yok eğer biz Peygamberi referans almaktan, örnek almaktan kendimizi alıkoymuş isek ne dünyamız huzurlu olur, ne gençlerimiz huzurlu olur nede ailemiz huzurlu olur.

Araştırmacı-Yazar Muhammed Emin Yıldırım

Daha sonra salonda bulunanlara hitap etmek üzere kürsüye çıkan Araştırmacı-Yazar Muhammed Emin Yıldırım, evlilik üzerine bir konuşma yaptı.

Yıldırım, "Vahyin gölgesinde bir hayatın sahipleri olarak, şu hayatı tamamlayıp Allah'ın bizden beklediği, sorumluluk olarak bize verdiği o mükellefiyetleri o sorumlulukları tam olarak yapmak hepimize kolaylaşsın. Nikâh yeryüzünde Âdemoğullarının altına imza attıkları çok büyük bir akit. O kadar büyük ki bu bizim anladığımızın ve anlayabileceğimizin ötesinde bir şey. Böyle olmasına rağmen süreç biraz geçince mesela 5, 10, 20, 25 yıllık evlilikler sürünce ister istemez bir ülfet oluşuyor eşler arasında ülfette istenilen oranda saygıyı, sevgiyi tesis ettirmiyor. Ama biz Vahyin gölgesinde bunu öğrendiğimizde Allah Resulü (Sallalahu Aleyhi Vessellemin) o kutlu sedasının çerçevesinde meseleyi öğrendiğimizde 50-60 yıllık bir şekilde evliliğimiz devam ettirsek fark eden hiçbir şey yok sürekli bu emanet meselesinin gündemden düşürülmeden yerine getirilerek devam edeceğine dair bir sorumluluğu anlamış oluruz." şeklinde konuştu.

Programa Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Abdulhalik Karabulut, STK temsilcileri, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

(İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir