• DOLAR 32.452
  • EURO 34.742
  • ALTIN 2436.38
  • ...
İskenderunlu hastaya aynı anda 4 ameliyat
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Hatay’ın İskenderun ilçesinde geçirdiği kalp krizi nedeni ile Mersin’in Tarsus İlçesinde bulunan Medical Park Hastanesi’ne sevk edilen  6 çocuk babası ve emekli Yusuf Kaynar’a (64), aynı anda 4 ameliyat uygulandı.

 

Yapay damar yerleştirildi

Kalp krizi geçiren Yusuf Kaynar ‘a hastanede yapılan ilk müdahalenin ardından doğrudan anjiyo müdahalesi yapıldı.

 

Yusuf Kaynar’a aynı anda hem kalp (koroner) hem de bacak (periferik) anjiyo işlemi uygulandı. Yapılan işlemde hastanın kalp damarlarında daralma olduğunu, bunun yanı sıra karın damarlarından kasık bölgesine kadar da damar tıkanıklığı yaşandığını belirten Kalp Damar Cerrahı Op. Dr. Mehmet Ali Yılmaz,  Yusuf Kaynar’ın önce kalbine müdahale edildiğini sonra da karından kasık bölgesine kadar olan damar tıkanıklığının giderilerek, hastaya yapay damar konulduğunu söyledi.

 

Op. Dr. Mehmet Ali Yılmaz da yaptıkları işlemle hastanın yürüyememe şikâyetini giderdiklerini belirterek, kalp ameliyatları, kapak değişimi ve onarımıyla ilgili operasyonların yanı sıra damar tıkanıklarına yönelik önemli müdahalelerde de bulunduklarını aktardı.

 

Yürümekte zorlandığını, 50 metre bile yürüdüğünde ciddi daralma ve ağrı çektiğini söyleyen Yusuf Kaynar, “Şu anda rahatlıkla yürüyebiliyorum. Tıkanıklık hissetmiyorum” dedi. (A. Hakim Kurt-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir