• DOLAR 32.537
  • EURO 35.006
  • ALTIN 2436.59
  • ...
Bir hastaya aynı anda 4 ameliyat uygulandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN- Hatay’ın İskenderun ilçesinde geçirdiği kalp krizi nedeni ile Mersin’in Tarsus ilçesinde bulunan Medical Park hastanesine sevk edilen  6 çocuk babası  Yusuf Kaynar’a (64), aynı anda 4 ameliyat uygulandı.

 

Yapay damar yerleştirildi

Kalp krizi geçiren  Kaynar, hastanede yapılan ilk müdahalenin ardından doğrudan anjiyoya alındı.

 

Kaynar’a aynı anda hem kalp (koroner) hem de bacak (periferik) anjiyo işlemi uygulandı. Yapılan işlemde hastanın kalp damarlarında daralma olduğu, bunun yanı sıra karın damarlarından kasık bölgesine kadar da damar tıkanıklığı olduğunu belirten  Kalp Damar Cerrahı Op. Dr. Mehmet Ali Yılmaz,   Kaynar’ın önce kalbine müdahale edildiğini sonra da karından kasık bölgesine kadar olan damar tıkanıklığının giderilerek, hastaya yapay damar konulduğunu söyledi.

 

Yılmaz, yaptıkları işlemle hastanın yürüyememe şikayetini giderdiklerini belirterek, kalp ameliyatları, kapak değişimi ve onarımıyla ilgili operasyonların yanı sıra damar tıkanıklarına yönelik önemli müdahalelerde de bulunduklarını söyledi.

 

Yürümekte zorlandığını, 50 metre bile yürüdüğünde ciddi daralma ve ağrı çektiğini söyleyen Kaynar, “Şu anda rahatlıkla yürüyebiliyorum. Tıkanıklık hissetmiyorum” dedi (A. Hakim Kurt-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir