• DOLAR 32.562
  • EURO 34.983
  • ALTIN 2449.204
  • ...
İşgalci rejimden yeni provokasyon: Mescid-i Aksa'da Talmud ayini planlanıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kudüs'teki işgalci rejim mahkemesi ilk kez Mescid-i Aksa'nın avlularında Yahudi ritüellerinden Talmud'u gerçekleştirmelerine izin vererek büyük bir provokasyona imza attı.

İşgal mahkemesi ayrıca bazı yahudi yerleşimcilere getirilen kısıtlamaların da kaldırılmasına karar verdi. Kısıtlamaların iptaline dair kararın, karışıklık çıkarmaları ve daha önce Mescidi Aksa içinde Talmud ayinleri düzenlenmesinin yasak olmasına rağmen yasağa uymayıp ayinler düzenlemeleri sebebiyle Eski Kudüs'ten uzaklaştırılmalarına karar verilmiş olan birtakım aşırı ırkçı fanatik yahudiler hakkındaki hükümleri de kapsadığı belirtildi. 

Siyonistlere ait Kanal 12 televizyonunun yayınladığı habere göre mahkemenin kararıyla artık Mescid-i Aksa'ya baskın düzenleyen yahudi yerleşimcilerin bundan sonra orada Yahudiliğe göre ritüel ve ayinler düzenlemeleri mümkün olacak. Böylece Yahudiler, istedikleri gibi gürültü çıkararak bağırarak Mescid-i Aksa içinde ayin yapabilecek.

HAMAS: Asla izin vermeyeceğiz

İslami direniş hareketi HAMAS, işgalci rejimin bu kararına yazılı açıklamayla tepki gösterdi.

Açıklamada, işgalcilerin bu kararının "ateşle oynamak" olduğu ifade edildi.

Kararın, direnişin "kırmızı çizgilerinin ihlali" olduğuna dikkat çekilen açıklamada, ayrıca işgal yönetimine felaketler getirebilecek ve gerginliği tırmandıracak bir adım olduğu ifade edildi.

Mescid-i Aksa'nın her karışının Müslümanların hakkı olduğu ve böyle kalacağının vurgulandığı açıklamada, üzerinde Filistin halkının dışında hiçbir egemenliğin bulunmadığı kaydedildi.

Açıklamada, "Yerleşimci sürüleri ve aşırı gruplar, mukaddes topraklarımız güç ve terör yoluyla yeni bir gerçeklik dayatmayı başaramayacaklar. Kudüs'teki halkımız ve genel olarak Filistin halkı, bu planlara tüm güç ve cesaretle karşı koyacak ve biz de ne pahasına olursa olsun buna izin vermeyeceğiz."

Karara İslami Cihad ve El Fetih yetkilileri de tepki göstererek işgalcileri bu tür adımlardan kaçınmaları konusunda uyardı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir