• DOLAR 32.221
  • EURO 34.778
  • ALTIN 2456.622
  • ...
"İslam Emirliği'nin uyuşturucuyla mücadelesini takdirle karşılıyoruz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Büyükelçi Takashi Okada, Japonya'nın, Afganistan'a yardımlarını sürdüreceğini ve ülkede güvenlik ve istikrar istediklerini söyledi.

Japon Büyükelçi Okada, İslam Emirliği'nin Afganistan'da narkotik suçlara ve haşhaş ekimine karşı yaptığı mücadeleyi takdirle karşıladıklarını belirterek, "Afganistan'da uyuşturucunun önlenmesinden dolayı mutluyuz ve alternatif geçim kaynakları için çiftçilere yardım etmeyede hazırız" ifadelerini kullandı.

Cari yıl bütçesinin onaylanmasının övgüye değer bulan Okada, Japonya'nın Afganistan'daki Kabil Büyükelçiliğinin yeniden açılacağını söyledi.

Başbakan Yardımcısı Abdulkebir ise, bazı medya kuruluşlarının insan hakları ihlalleri hakkında sadece söylentiden ibaret olan yanlış bilgiler paylaştığını belirtti.

Bütün Afgan halkının kendilerini hükümetin bir parçası olarak gördüğünü vurgulayan Abdulkebir, "Önceki hükümetin tüm üyeleri affedildi, yurtdışındaki Afgan şahsiyetleriyle temas kurma komisyonu çalışmalarına başladı ve geri dönmeleri ve kendi ülkelerinde onurlu bir yaşam sürmeleri için tüm koşullar sağlandı" şeklinde konuştu.

Abdulkebir, Afgan halkına yaptıkları yardımlardan dolayı Japonya hükümetine teşekkür ederek desteğin devamını istediklerini aktardı. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir