• DOLAR 32.5
  • EURO 34.752
  • ALTIN 2404.766
  • ...
MYK toplantısı bitti. AK Parti Sözcüsü Çelik açıklamalarda bulundu.
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ömer Çelik'in açıklamalarından satır başları:

"İsveç ve Finlandiya'nın NATO başvurusu, Türkiye için ilkelere bağlı olarak NATO'nun genişlemesi önemlidir. Terör örgütlerine verilen destekleri Cumhurbaşkanımız yüksek sesle ifade etti. 11 Eylül'den sonra terörizm net bir şekilde küresel mücadele konusu olmuştur. Düşmanımıza verilen destek hiçbir şekilde kabul edilemez. PKK'ya verilen desteği, bunlar DEAŞ ile mücadele ediyor diye kılıfına oturtmakta kabul edilemez."

"NATO bir güvenlik örgütüdür ve NATO ülkesinin terör yapılarıyla temas içerisinde olmamalıdır. NATO'nun en büyük mücadelesi terörizmle olmalı. Türkiye bugüne kadar NATO içerisindeki görevlerini, sorumluluklarını yerine getirmiş devlettir. Burada ne bize ambargo uygulanması ne de bizim düşmanlarımızın kabul edilmesi kabul edilemez. NATO'nun prensiplerine uygun davranan ülkeler kabul edilmelidir. İnsanlığa karşı suç işleyen terör örgütlerine desteği kesmenizi istiyoruz."

"Türkiye prensip olarak NATO'nun genişlemesine hiçbir zaman karşı çıkmadı. Problem terör örgütlerine verilen desteklerdir. İsveç'te Finlandiya'da verilen desteklerin, PKK'nın yaptığı gösterilerin fotoğrafları var. Bir demokratik hukuk devletinin kabul edemeyeceği görüntüler. "

Bu haberler de ilginizi çekebilir