• DOLAR 32.386
  • EURO 34.765
  • ALTIN 2409.251
  • ...
Bakan Çavuşoğlu ABD Dışişleri Bakanı Blinken ile görüştü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çavuşoğlu, İtalya Dışişleri Bakanı Luigi Di Maio ve BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile görüşmesinin ardından ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile bir araya geldi.

Bakan Çavuşoğlu, Blinken ile yapacağı görüşme öncesi yaptığı açıklamada, görüşmede fikir ayrılıklarını diplomasi ile çözmeye çaba göstereceklerini belirterek, “Odaklanmamız gereken bazı noktalar var. Bunlar çerçevesinde ikili ilişkilerimizi daha da derinleştireceğiz ve güçlendireceğiz” dedi.

Çavuşoğlu, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile görüştü. Görüşmede F-16 konusu dahil ikili ilişkilerin yanı sıra bölgesel konular ele alındı. Çavuşoğlu "Görüşmede, ABD'nin Suriye'nin kuzeydoğusundaki PKK/YPG'ye verdiği desteği sonlandırması gerektiğini söyledik." ifadelerine yer verdi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis’in ABD Kongresi’nde Kıbrıs hakkındaki açıklamalarına atıfta bulunarak, “55 yıldır Kıbrıs’ta tüm planları ve çözüm önerilerini kimin reddettiğini biliyoruz” ifadelerini kullanarak, “Kimin nerde alkışlandığının bizim için bir önemi yok” dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, NATO’ya üye olmak isteyen İsveç ve Finlandiya’ya ilişkin olarak, NATO’ya üye olmak isteyen ülkelerin Türkiye’yi hedef alan terör örgütlerine destek vermesinin kabul edilemez olduğunu belirtti. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir